Categorii

Formator – curs organizat de Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca

Data publicarii: 09.04.2014 ora 07:04 PM


Asociatia Romana pentru Securitate si Sanatate in Munca organizeaza cursul de Formator in data de 23 Aprilie 2014 in Bucuresti.

Daca activitatea dumneavoastra implica atributii de formare sau daca va doriti sa deveniti formator, conform OG 129/2000 art. 23 care reglementeaza formarea profesionala continua a adultilor, se prevede ca din 01.01.2010 toti furnizorii de formare profesionala autorizati trebuie sa utilizeze formatori certificati .

Cursul de formator este conceput pentru a va dezvolta aptitudinile de observare, analiza si evaluare – esentiale pentru un formator. Veti invata tehnici si metode noi si utile care va vor ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate in procesul de formare al colegilor, angajatilor sau al cursantilor in general indifferent de domeniile de activitate si nivelurile de calificare.

Conceptul de formare se afla in continua schimbare si adaptare la noile tehnologii si provocari carora nu le putem face decat prin formare profesionala continua. Acest curs va va dezvolta competentele necesare in planificarea unei programe de curs atractive.

 Despre activitatea de Formator

A fi bun intr-un domeniu de activitate nu este suficient pentru a fi un formator bun, trebuie sa stiti :

  •      cum sa transmiteti mai departe informatiile  astfel incat sa fiti inteles de fiecare persoana in parte
  •      ca bagajul de informatii trebuie actualizat si imbunatatit in mod continuu.

Cred ca fiecare dintre noi a avut parte de formatori/profesori de exceptie care au stiut cum sa se faca nu auziti ci ascultati. Care au stiut sa transmita mai departe informatiile si care au stiut cum sa ne capteze interesul. Au fost acei profesori care au stiut cum sa ne motiveze sa invatam. Pentru cei care vor sa imbratiseze aceasta ocupatie cred ca este necesar sa stabilim de la bun inceput ca acei formatori/profesori despre care am mentionat anterior au fost profesori dedicati care au pus pasiune in ceea ce au facut iar rezultatele obtinute au fost pe masura.

Competentele pedagogice sunt deci o cerinta obligatorie. Acest curs va va arata pas cu pas cum sa concepeti, sa organizati si sa realizati activitatea de formare in mod optim astfel  incat sa va atingeti obiectivele.

Un formator performant este acela care se ghideaza dupa principiul  dezvoltarii profesionale pe tot parcursul vietii.

Stiinta de a asculta si a te adapta

Daca mai devreme am mentionat faptul ca un bun formator este acela care stie sa se faca ascultat acum vorbim despre aptitudinea de a asculta. Pentru a comunica eficient, un formator trebuie sa detina un set de aptitudini ca: ascultarea atenta, adaptarea la nevoile persoanelor instruite si intelegerea emotiilor acestora.

Pentru a comunica eficient este necesar sa va adaptati stilul de comunicare in functie de  profilul fiecarui interlocutor.

Beneficii pentru cursanti

In urma absolvirii cursului de formator :

  •   Veti sti sa concepeti, sa organizati si sa realizati un program de formare adaptat fiecarui grup de cursanti
  •   Veti sti sa identificati nevoile de formare ale angajatilor unei organizatii
  •   Veti sti sa elaborati corect prezentari si suporturi de curs
  •   Veti dobandi tehnici de comunicare eficienta
  •   Veti afla cum sa va perfectionati  in mod continuu

 

Veti beneficia de consultanta in timpul si dupa terminarea cursurilor – pentru pregatirea proiectelor, precum si dupa absolvirea cursurilor

Cui se adreseaza acest curs?

Acest curs se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa devina formatori performanti si nu pun pret doar pe obtinerea unui certificat.

Conditii de acces:     studii superioare

 Autorizatie

Cursul este  autorizat de ANC : Nr. B-0002980/27.08.2012

Curs nivel superior cod COR : 242201 durata: 52 de ore

Tip atestare: „Certificat de absolvire” pentru ocupatia de Formator, emis de MMFPSPV  si MEN – conform N.M. de aplicare a prevederilor OG nr. 129 / 2000 si a Legii 375 / 2002 republicata.

Locul de desfasure a cursului: Piata Walter Maracineanu nr 1-3, sector 1, Bucuresti.

Numar de locuri / curs:  25

Program: luni-vineri intre orele 17:00 – 21:00 (se pot face si oferte personalizate la cerere )

Pretul cursului: 600 lei

Contact: Pentru inscrieri ne puteti contacta la numerele de telefon 021.312.04.74 persoana de contact Bogdan Comaromi  sau pe e-mail la office@arssm.ro officearssm@yahoo.com,

Vizitati-ne si pe http://www.arssm.ro/index.html