Categorii

Record EuroJackpot – un pot de 47 milioane de euro

Data publicarii: 28.03.2014 ora 10:03 AM


Loteria pan-europeană EuroJackpot pune la bătaie un pot de 47 milioane de euro la extragerea de vineri, 29 martie 2014. Acesta este cel mai mare de la înființarea loteriei în martie 2012.

Și dacă tot vorbim de înființarea loteriei, tot săptămâna aceasta, EuroJackpot sărbătorește 2 ani de la lansare. Acum doi ani pe vremea aceasta se organiza prima extragere EuroJackpot la Helsinki, Finlanda.

Recordul anterior al loteriei s-a ridicat la 46 de milioane de euro, iar acum a fost doborât de cele 47 de milioane de euro puse la bătaie.

Loteria EuroJackpot, cea mai tânără loterie din Europa, mai este denumită Euro-Lotto și nu trebuie confundată cu EuroMillions, deși merge pe aceleași principii. Organizatorii EuroJackpot sunt țări care nu fost incluse în organizarea EuroMillions și s-au decis să înființeze propria loterie.

Țările fondatoare ale loteriei sunt: Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Olanda, și Slovenia. De-a lungul timpul s-a alăturat și Italia în aprilie 2012 și Spania în iulie 2012, iar la 1 Februarie 2013 s-au mai alăturat: Norvegia, Suedia, Islanda, Letonia, Lituania și Croația.

În februarie 2013 s-a eliminat limita de reportare. În trecut marele pot se putea reporta de 13 ori, iar după aceea pleca spre celelalte categorii de premiere. Astfel, în august 2012, un jucător care nu ghicise toate numerele a plecat acasă cu 27,5 milioane de euro. Așadar, momentan nu există limită de reportare, ci doar o sumă maximă la care poate ajunge marele pot, și anume 90 de milioane de euro.

În aprilie 2013, un jucător la loto din Hesse a câștigat potul cel mare de 46 de milioane de euro, cel mai mare pot oferit de până atunci în cadrul EuroJackpot. Vinerea aceasta, cel mai probabil, se va doborî un nou record și abia așteptăm să aflăm de unde va fi câștigătorul.

EuroJackpot organizează extrageri o dată pe săptămână, vinerea. Biletele sunt disponibile la punctele de vânzare oficiale din țările participante, precum și online prin intermediul serviciilor de furnizare de bilete de loterii internaționale, cum ar fi SuperLoterii.com.