Categorii

Asociatia ANGEL va decerna Premiul pentru asistentul social care activeaza in domeniul persoane fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first”

Data publicarii: 05.03.2014 ora 04:03 PM


Asociatia ANGEL va decerna Premiul pentru asistentul social care activeaza in domeniul persoane fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first” care va fi oferit in cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Sociala, organizata de CNASR.

Asociatia ANGEL a semnat un contract de parteneriat cu CNASR si s-a implicat  in promovarea primei Gale care ii va avea ca protagonisti pe asistentii sociali din Romania.

Asociatia ANGEL invita asistentii sociali si toate persoanele interesate sa voteze asistentii sociali care au fost promovati in aceasta competitie la: gala.cnasr.ro/index.pl/vot_online_ro.


Sectiunea
de vot pentru Premiul pentru asistentul social din domeniul persoane fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first” este la:
gala.cnasr.ro

Eugen LUCAN, de profesie asistent social si presedinte al Asociatiei ANGEL are o experienta de peste 20 de ani in munca cu persoane fara adapost (“copii ai strazii”, “persoane adulte fara adapost”, “mame singure fara adapost”). Eugen LUCAN, Presedintele Asociatiei ANGEL a declarat: “Consideram ca e o onoare sa fim parteneri ai acestui eveniment promovat de Colegiul National
al Asistentilor Sociali din Romania. Asistentii sociali sunt profesionistii care dau speranta, curaj si incredere persoanelor care se afla in situatii de criza, de dificultate sau chiar de urgenta sociala. Aceasta GALA este un meritat “OSCAR” decernat unor profesionisti care, desi lucreaza in conditii foarte dificile, obtin performanta si ofera solutii tocmai acolo unde este mai multa nevoie.”

In domeniul incluziunii persoanelor fara adapost Asociatia ANGEL precizeaza ca a promovat modelul “Housing First” in Romania si in Europa prin urmatoarele programe implementate cu succes:

In avizul SOC 408 Homelessness, raportorul (Eugen LUCAN) a recomandat:

“UE ar trebui să ajute statele membre ca, în politicile de incluziune, să țină cont de: reducerea totală a deceselor cauzate de „viața în stradă”; demnitatea persoanelor; cauzalitatea multiplă; prevenirea fenomenului; responsabilizarea și participarea beneficiarilor prin contract social/de închiriere; standarde europene cost-eficiență pentru locuință și servicii sociale; crearea de locuințe permanente, apartamente subvenționate și centre de prevenire în fiecare localitate[1]; o abordare care să conducă la acces rapid la o locuință permanentă.”

Asociatia ANGEL
www.angel.org.ro