Categorii

Eficacitatea şi importanţa siguranţei în administrarea de suplimente alimentare

Data publicarii: 19.02.2014 ora 05:02 PM


Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au  analizat vineri, 14 februarie 2013, beneficiile suplimentelor alimentare și tendința folosirii acestora la nivel european în cadrul conferinței „Eficacitatea şi importanţa siguranţei în administrarea de suplimente alimentare”.

Evenimentul, care a avut loc la Centrul Infoeuropa, a fost primul din seria conferințelor dedicate acestei teme, inițiativă a colaborării între Core Invest Health și  Infoeuropa.

La eveniment au participat reprezentanţi ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti), care au dezbătut beneficiile suplimentelor alimentare şi tendinţa folosirii acestora la nivel european, modalităţile de bună practică, şi nu în ultimul rând aducerea la cunoştinţă a acestor informaţii către publicul larg.

Demersul a urmărit furnizarea informaţiilor relevante către publicul larg și comunitatea medicală, coroborat cu activităţile şi programele specifice de comunicare, menite să reducă decalajele dintre România şi Uniunea Europeană în domeniul sănătăţii.

Aceasta primă conferința și-a propus să atragă atenţia asupra prevenţiei obezităţii şi a îmbunătăţirii stării de sănătate prin alegerea unui stil alimentar sănătos și derularea de activităţi fizice.

Specialiștii au analizat și soluţiile care privesc asocierea dietelor cu suplimente alimentare adjuvante naturale în cazul supraponderabilităţii şi menţinerii controlului greutăţii, suplimente care-şi dovedesc eficienţa şi eficacitatea prin studii clinice efectuate în institute de renume din Franţa.

În paralel, medici specialişti au prezentat dovezi ştiinţifice care stau la baza recomandărilor Diet Coach, sau altor terapii inovative introduse în România, cu rezultate notabile în majoritatea ţărilor europene.

Inițiativa are la bază politica Uniunii Europene pentru combaterea obezităţii, excesul ponderal reprezentând, în momentul de faţă o problemă majoră de sănătate în lume și factorul principal în scăderea speranței de viață și calității acesteia.

Printre modalităţile pe care le are la dispoziţie Comisia Europeană pentru a interveni în acest domeniu, se numără “Strategia pentru Europa privind problemele legate de alimentaţie, excesul de greutate şi obezitatea” şi două instrumente de implementare, respectiv „Grupul la nivel înalt pentru nutriţie şi activitate fizică” şi „Platforma UE privind regimul alimentar, activitatea fizică şi sănătatea”.

Colaborarea cu Centrul de Informare Infoeuropa aduce plus valoare procesului de informare inițiat de Core Invest Health prin care promovarea unui stil de viata sanatos coroborat cu soluțiile optime de susținere a organismului ajută la creșterea calității vieții populatiei.

Pe parcursul acestui an, vă vom informa permanent despre conferințele derulate pe teme medicale privind îmbunătăţirea cunoştiinţelor pacienţilor români asupra tratamentelor inovatoare cu suplimente alimentare şi identificarea unor soluţii menite să reducă decalajele dintre România şi Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea speranței de viață și calitatea vieții.

Despre centrul Infoeuropa

Aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Centrul Infoeuropa funcţionează ca oficiu de informare privind problematica europeană, asigurând informaţii relevante din domeniul afacerilor europene tuturor celor interesaţi, precum şi un spaţiu de manifestare pentru evenimentele cu tematică specific europeană.

Despre Core Invest Health

Core Invest Health este o companie de import şi distribuţie de produse farmaceutice în categoria suplimentelor alimentare şi produselor dermato-cosmetice premium, cu studii clinice şi atestate de Institute de renume din ţările Uniunii Europene.

Compania lucrează în parteneriat cu majoritatea farmaciilor la nivel naţional, iar în același timp se implica activ în educarea publicului larg şi conştientizarea necesitaţii prevenţiei ca motor al creşterii nivelului de sănătate a populaţiei.

Prin acțiunile sale, Core Invest Health promovează conceptul de inovativ Diet Coach privind controlul greutății reprezintă o metodă eficiență de a slăbi sănătos și natural.

În cadrul evenimentelor de informare a specialiștilor inițiate de Core Invest Health, medici specialiști prezintă dovezile știintifice care stau la baza recomandărilor Diet Coach sau altor terapii inovative cu rezultate notabile în majoritatea țărilor europene. (țara de proveniență a produselor: Spania)

Mai multe informatii gasiti pe www.coreinvest.ro

Pentru mai multe informatii, persoana de contact:  Anca Surugiu M: +40747 057 753 Email: anca.surugiu@coreinvest.ro.