Categorii

PRIMA COMPETITIE DE AIRSOFT DIN SEZONUL 2014. REACTIVE SYSTEMS CHALLENGE

Data publicarii: 14.02.2014 ora 09:02 AM


Dynamic Sports Project a dat startul competitiilor dedicate comunitatii de airsoft din Romania prin organizarea, in data de 09 Februarie 2014, a primei editii de anul acesta “Reactive Systems Challenge”.

Duminica, 09 Februarie 2014, sala de sport a Scolii nr.  205 “Adrian Paunescu” situata pe Aleea Valea Prahovei 1, Sector 6, Bucuresti  (Zona Billa Drumul Taberei) a fost arena de intrecere a pasionatilor de airsoft ce au lua parte la evenimentul “Reactive Systems Challenge”.  Este un nou tip de competitie de tir tactico-dinamic bazat pe cunoscuta competitie 3 GUN / MULTI GUN.

Competitia transforma intr-o maniera inedita jocurile de week-end pe care comunitatea de airsoft le organizeaza si la care orice doritor este invitat sa participe, indiferent de nivelul de experienta.

Daca anul trecut, Asociatia Dynamic Sports Project s-a axat cu preponderenta pe competitiile de tipul “Concealment Systems Challenge” in care se folosesc exclusiv sistemele secundare, pentru 2014 si-a propus adaugarea in portofoliu si a competitiilor mai ample ce implica scheme de joc gandite pentru alternarea sistemelor principale cu cele secundare.

Participantii parcurg diverse etape structurate conform modelului 3 Gun, similare competitiilor destinate armelor de foc.

Abordarea se face intr-o maniera diferita, manipularea sistemelor de angajare cat si echipamentul folosit fiind “la vedere “, totul bazandu-se pe viteza miscarilor, tehnica manipularii si precizia angajarii.

Tintele sunt angajate contra-timp intr-o ordine predefinita si cu un anumit numar de trageri, orice abatere fiind sanctionata conform regulamentului de joc. Elementul diferentiator consta in faptul ca sectiunile fiecarei probe individuale implica schimbarea incarcatoarelor dar si tranzitia intre sistemele de angajare (trecerea de la arma principala la cea secundara), ceea ce implica un grad marit de spectaculozitate.

Premiile primei editii din anul 2014 “Reactive Systems Challenge” au fost oferite de partenerii: Ballistic by Viper Concept si Airsoft.ro, furnizori specializati de echipament tactic profesional, replici si accesorii de airsoft. La buna desfasurare a evenimentului si-au mai adus contributia Lider Print – specializata in productie publicitara de calitate  si Clubul de Tir Sportiv „Tunari”.

Pentru orice informatii suplimentare sau intrebari il puteti contacta pe Dl. Paul Costea, Presedintele Asociatiei ”Dynamic Sports Project”, organizatorul evenimentului.

Evenimentul “Reactive Systems Challenge” este un concept al Dynamic Sports Project, organizație non-profit al cărei scop este reprezentat de promovarea activităților sportive si competitive cu specific de airsoft. Competitia va avea mai multe editii, ca parte din calendarul competitional al Asociatiei si se va desfasura atat in locatii indoor cat si outdoor, in functie de vreme.

 

Informații adiționale:

 

 • Replicile de airsoft sunt reglementate de Regimul Armelor si Munițiilor ca arme cu destinație recreativa ce nu necesita autorizație în vederea procurării si utilizării. Transportul si utilizarea lor este reglementata astfel încât sa nu producă panica prin afișare în locuri publice.
 • Ca muniție se folosesc bile de policarbonat cu diametrul de 6 mm. Propulsia este asigurata de un gaz special, pe baza de propan. Viteza bilei la gura țevii nu depășește 100m/s în cazul replicilor de pistol.
 • Protecția ochilor este obligatorie pentru orice activitate ce implica utilizarea replicilor de airsoft. Ochelarii de protecție adecvați sunt cei cu lentile transparente din policarbonat.
 • Regulile de siguranța specifice armelor de foc se aplica în totalitate utilizării replicilor de airsoft. Acestea sunt:
  • Tratează sistemul de angajare ca si cum ar fi încărcat în orice moment;
  • Tine degetul în afara gărzii trăgaciului pana în momentul în care ești pregătit sa angajezi ținta;
  • Păstrează controlul asupra gurii țevii sistemului de angajare;
  • Fii conștient de ținta/țintele ce urmează a fi angajata/te si de spatiile adiacente acesteia/acestora;
  • Pe timpul deplasării, menține sistemul de angajare orientat într-o direcție sigura.