Categorii

Premiera la Teatrul de pe Lipscani – “Novecento”

Data publicarii: 26.01.2014 ora 01:01 PM


„Novecento”

un one-man show de şi cu Claudiu Bleonţ

Teatrul de pe Lipscani şi Claudiu Bleonţ vă invită luni, 27 ianuarie 2014, de la ora 20:00, la premiera spectacolului „Novecento”, după Alessandro Baricco.

Un One man show care porneşte dintr-un reflexiv studiu de viaţă. Un spectacol intrigant şi ameţitor în care Claudiu Bleonţ vă provoacă la o discuţie  despre practica vieţii, înţelepciunea şi sensul ei. O seară cu o uşoară tentă filosofică, presărată cu umor şi subtilităţi ce vă vor relaxa sufletul şi mintea.

În 1994, Alessandro Baricco scria despre textul său, „Novecento” următoarele cuvinte: „Am scris textul acesta pentru un actor şi un regizor. Ei au realizat un spectacol. Nu ştiu dacă ajunge atât pentru a spune că am scris un  text teatral. Acum că îl văd apărut sub formă de carte, mi se pare mai degrabă un text care oscilează între o adevărată montare şi o poveste de citit cu voce tare. Nu cred că asemenea texte au un nume. Mi se pare o poveste frumoasă, care merita să fie spusă altora”.

„Eu am văzut destule Americi… Timp de şase ani pe vaporul ăla, cîte cinci, şase călătorii pe an, din Europa în America şi înapoi, mereu legănaţi pe Ocean (…)Aveam şaptesprezece ani cînd m-am urcat. Parcă şi văd scena, după ce ajung acolo sus, cu cel care îmi caută numele pe listă şi nu-l găseşte.„Cum aţi spus că vă cheamă?“„Novecento.“„Nosjinski, Notabarbolo, Novalis, Novak…“„De fapt m-am născut pe un vapor.“„Vă rog?“„M-am născut pe un vapor şi acolo am şi murit, nu ştiu dacă găsiţi aici…“

Luni, 27 ianuarie 2014, ora 20:00
Teatrul de pe Lipscani, sala La Muse
Biletele se pot procura de pe www.bilete.ro şi de la Teatrul de pe Lipscani, Sala Muse, în intervalul orar 12:00-22:00.
Preţ bilet: 30 lei
Rezervări: 0734.000.236