Categorii

Caravana ToT – Cursul Formator vine în orașul tău

Data publicarii: 26.01.2014 ora 01:01 PM


Caravana ToT, Curs Formator, Extreme Training

Formatorul ești TU care poți, vrei și meriți mai mult!

Ești pregătit să devii trainer? Acum ar putea să fie momentul. Extreme Training pornește la drum și se oprește în orașul tău (sau în apropiere)!

Aducem cu noi cursul fundamental pentru pregătirea tuturor trainerilor: Cursul Train of Trainers (ToT). Acest curs urmează metodologia Powerful Trainers® by Marian Rujoiu, o metodă unică care asigură o învățare bazată pe practică și o experiență de dezvoltare personală pe care cu siguranță nu o vei uita.

Caravana ToT a Extreme Training se va opri în Brașov, București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara.

Metoda de predare

Metoda de predare utilizată în cadrul cursului, Powerful Trainers®, este produsul expertizei unei echipe de specialiști cu o experiență cumulata de zeci de mii de ore în sala de curs și a fost utilizată cu deosebit succes pentru a forma peste 1500 de traineri în ultimii 5 ani!

feedback Extreme Training

Iată ce spun participanții de la edițiile trecute:

“Un curs deosebit, cu totul altfel, multe aplicaţii practice, multă implicare. Era ceea ce-mi doream şi nu găsisem. După cum o vorbă spune, “teoria, ca teoria, practica ne omoară!”, practica ne-a omorât într-un mod plăcut şi constructiv” – Adina L.

“A fost un curs excelent, am învăţat mai multe lucruri decât mă asteptam. M-am simţit apreciată şi am învăţat enorm de multe fără să am senzaţia că se întâmplă asta. Şi mai ales, am învăţat cum să fac acele lucruri.” – Ana G.

“A fost un training pe care l-aş repeta. M-am simţit provocat, dus la limită şi totodată, în deplină siguranță. A fost peste aşteptări şi aşteptări erau mari…”– Dragoș V.

“A fost o experienţă care a cumulat 18 traininguri într-unul singur. O experienţă totală de învăţare, descoperire, perfecţionare şi punere în practică. Mulţumesc!”  – Anca S.

5  motive să alegi acum acest curs:

 1. Generează traineri capabili (stau mărturie zecile de promoții de traineri care au urmat acest curs);
 2. Vei beneficia de suport post-formare. Trainerul tău îți va rămâne la dispoziție pentru orice întrebare timp de șase luni. Gratuit;
 3. Este un curs realizat după o metodă inovativă și unică, bazat în proporţie de 80% pe aplicații practice;
 4. Meriți să beneficiezi de un curs de calitate și un suport de curs pe măsură;
 5. Este un curs unde chiar dacă ai venit pentru certificare, sigur vei primi mult mai mult: curaj, atitudine, siguranță, clarificare și perspective reale în cariera de trainer.

Cui se adresează cursul de formator?

 • Cursul se adresează persoanelor care vor să profeseze în domeniul serviciilor de formare profesională respectând cerinţele UE privind cadrul european pentru asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională;
 • Trainerilor cu experienţă în domeniul livrării serviciilor de formare profesională care vor să obţină acreditarea ANC;
 • Instructori, profesori, traineri care vor să îşi îmbunătăţească abilităţile de formare.

Obiectivele cursului de Formator:

La finalul acestui training participanţii:

 • Vor şti să identifice necesităţile de instruire;
 • Vor şti să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal şi paraverbal în favoarea lor;
 • Vor şti să administreze situaţii dificile de livrare (ex. grupe de cursanţi neintersaţi de învăţare);
 • Vor şti să aleagă informaţia relevantă pentru obiectivele de instruire;
 • Vor şti să construiască activităţi care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire;
 • Vor şti să faciliteze învăţarea pe parcursul şi după finalul programului de prezentare/instruire;
 • Vor şti să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
 • Vor şti să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
 • Vor şti să organizeze programele de prezentare/instruire.

Obiectivul Extreme Training realizat prin acest curs este crearea unei comunități de traineri de succes care să revalorifice educația în România!

Traineri

ADRIANA COSTEA

Adriana Costea - Trainer Extreme Training

Cred cu tărie că nimic din ceea ce se întâmplă în viaţa noastră nu este întâmplător… şi că, aşa cum spunea un mare gânditor, “ Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem ia naştere din gândurile noastre. Cu gândurile construim lumea”.

Expertiză: formator, vânzări

Experiență:

 • Trainer – Extreme Training: responsabilă de conceperea şi promovarea programelor de formare; de crearea şi implementarea sesiunilor de follow-up; de colaborarea cu reprezentanţii HR ai companiilor partenere pentru identificarea nevoilor individuale de instruire; de crearea suportului de curs în concordanţă cu nevoile identificate; de evaluarea şi raportarea post-instruire.

Alăturându-se  Extreme Training, Adriana şi-a lărgit domeniile de expertiză preluând activitatea de concepere a programelor de Teambuilding. De asemenea, a fost implicată în realizarea evaluării personalului şi conceperea raportului post-evaluare pentru eficientizarea activităţii unei companii lider în industria construcţiilor.

 • Trainer –  Vodafone România: responsabilă de dezvoltarea, coordonarea, susţinerea şi evaluarea proiectelor de formare prin determinarea nevoilor de training, construirea programului de formare, livrarea sesiunilor de formare, conceperea planului de acţiune post training pentru  departamentul de vânzări – Retail.
 • Consultant vânzări – Vodafone România: responsabilă de vânzarea produselor şi serviciilor ce răspundeau cel mai bine nevoii clientului, de furnizarea informaţiilor relevante cu privire la produsele şi serviciile companiei, consultanţa în abordarea nevoilor clienţilor într-o manieră proactivă, politicoasă şi prietenoasă pentru a construi loialitatea clienţilor.
 • Ofiţer colectare debite – Mobifon România : responsabilă de colectarea debitelor în conformitate cu termenele şi procedurile departamentului prin aplicarea tehnicilor de negociere şi colectare.
 • Ofiţer credit şi conectare – Mobifon România: responsabilă de acordarea suportului şi informaţiilor necesare dealerilor parteneri pentru a le permite acestora să ofere cele mai bune servicii clienţilor.
Educație și formare:
 • Specializare în educaţia nonformală a adulţilor, Trainer acreditat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice;
 • Absolventă  Administraţie Publică şi Secretariat  – Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti, promoţia 1998.

Adriana este adepta crezului conform căruia în viața este vorba despre a da și a primi!

ȘTEFAN RADU

Ștefan Radu - Trainer Extreme Training

Cred că TU eşti bun. Cred că TU eşti valoros. Cred că TU ai potenţial uriaş. Cred că TU poţi schimba lumea. Cred că TU eşti unic. Cred că până şi TU ai uneori nevoie de cineva care să-ţi deschidă o uşă. Pentru asta sunt eu. Să-ţi deschid o uşă ca TU să ŞTII. Cred că TU vei fi de neoprit.

Experienţă profesională:

 • Lean Six Sigma Junior Black Belt– analizarea, standardizarea şi eficientizarea proceselor operaţionale din Shared Service Center-ul ING din Cluj cu ajutorul metodologiei Lean Six Sigma.
 • Sales Manager – Invia Travel – coordonarea forţei de vânzări a filialei româneşti a agenţiei de turism cehe INVIA.CZ, agenţie de turism internaţională, cu sedii în Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria şi o cifra de afaceri de 60.000.000 de euro anual.
 • Closing Manager/Team Leader Telemarketing Call Centre – AAA Auto Praga, Republica Cehă – negocierea cu clienţii dificili/mari, supervizarea echipei de agenţi call-center.

Educaţie şi formare:

 • Formator autorizat ANC (fost CNFPA)
 • Lean Six Sigma Green Belt Trained&Tested
 • Change Management
 • Facultatea de Jurnalism, Universitatea Hyperion, Bucureşti

AURELIA RĂDUȚ
Aurelia Răduț - Trainer Extreme Training

Îmi place să elaborez programe de curs și să văd adulți implicați în învățare. Poate de aceea lucrarea mea de doctorat se numește ”Designul și evaluarea programelor de pregătire profesională.”

Pe scurt, iată experiența profesională a Aureliei Răduț:

 • Trainer Extreme Training: responsabilă de conceperea şi livrarea programelor de formare;
 • Instructor: administrația publică centrală în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, responsabilă de organizarea, desfășurarea și evaluarea cursurilor cu specific de dezvoltare a carierei;
 • Ofițer specialist în Științele Educației: administrația publică centrală. Responsabilități: desfășurarea activităților de pregătire a personalului, proiectarea și redactarea suporturilor de curs, realizarea tematicilor conform specificului activității, precum și redactarea articolelor de specialitate;
 • Profesor consilier: administrația publică centrală.

Educație și formare

 • Doctor în științele educației, Universitatea din București
 • Specializarea Comunicare și managementul resurselor umane, curs postuniversitar, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București
 • Specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză, studii de licență, Facultatea de Litere, Universitatea București
 • Specializarea Pedagogie, studii de licență, Facultatea de Sociologie, Psihologie, Pedagogie, Universitatea București

Pasionată de domeniul educaţiei, de socializare şi cunoaşterea celor din jur, Aurelia consideră că schimbarea începe cu sine. A investit şi investeşte în dezvoltarea personală. De-a lungul timpului și-a dezvoltat abilități de comunicare, muncă în echipă, rezolvare a conflictelor, de motivare şi automotivare.

RĂZVAN VINTILĂ
Răzvan Vintilă - Trainer Extreme Training

“Am convingerea că omul e capabil să realizeze orice vis ar avea cu condiţia să-şi dorească, sa creadă şi să persevereze suficient de mult. 

Odată ce ai decis ce vrei cu adevărat, imediat încep să apară oportunităţile care au stat ascunse şi oamenii pe care trebuie să-i întâlneşti.”

Educaţie :

Masterat “Media Society”,Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Masterat “Managementul Resurselor Umane”,Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Relații Economice Internaționale,F.S.E.G.A, Universitatea Babeș-Bolyai,Cluj-Napoca.

Diverse certificări : Formare, Management, Negociere.

Expertiză: ToT (Train of Trainers)

Cei 8 ani petrecuţi de Răzvan într-o companie de prestigiu, de 4 ani fiind şi Branch Manager, aduc în sala de curs o semnificativă experienţă în vânzări, în training şi în managementul echipei. Fire energică şi entuziastă, consideră că oamenii se pot dezvolta real doar ajutându-i şi pe cei din jur să-şi descopere şi să-şi valorifice potenţialul.

Răzvan e pasionat de public speaking şi de teatrul de improvizaţie, iar asta se vede din plin în cursurile sale de Formator. Fiindcă felul în care vorbeşti e esenţial dacă vrei să fii trainer, cursanţii au prilejul să exerseze şi să asimileze, ca şi bonusuri, cele mai eficiente elemente de tehnică a vorbirii (dicţie, ton, volum, ritm), de control al emoţiilor sau de dezvoltare a spontaneităţii. Toate acestea, într-o atmosferă plină de bună dispoziție și profesionalism.

Certificare curs

La absolvirea cursului se obţine o dublă certificare:

 1. Un certificat de participare emis de Extreme Training. Certificatul dovedeşte absolvirea cursului de formator conform metodologiei Powerful Trainers®, precum și intenţia ta de dezvoltare şi perfecţionare. Diploma are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, terţi, lucrul în proiecte cu finanţare europeană, și firește este un punct în plus la CV-ul tău.
  certificat absolvire ANC
 2. Un certificat de absolvire şi un supliment descriptiv pentru specializarea ”Formator”, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi
  Sportului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse prin intermediul ANC – fosta CNFPA conform modelului alăturat. Pentru susţinerea examenului participanţii trebuie să aibă studii superioare. Diploma este utilă mai ales în vederea exercitării profesiei de Formator (cod COR 242401).

Certificatul este însoțit de un supliment Europass la Ceritificatul profesional. Suplimentul la certificatul profesional, parte a Portofoliului Europass, este un document care prezintă într-o formă standardizată și explică informațiile conținute în certificatele de competență profesională eliberate de instituțiile acreditate (formatori autorizați).[/nbox]

Examenul de certificare constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică (aleasă din tematica trainingului). Comisia va fi una mixtă formată din reprezentanți ANC ( fost CNFPA)  și reprezentanți ai Extreme Training. Datorită metodelor de lucru utilizate pe toată perioada de desfășurare a cursului, până acum rata de promovabilitate a participanților la cursurilor Extreme Training a fost de 100%. Ulterior finalizării cursului, perticipanții vor primi certificatul de absolvire însoțit de suplimentul descriptiv și suplimentul Europass. Pentru a participa la examen, cursanții trebuie să facă dovada absolvirii studiilor superioare.

Extreme Training