Categorii

Scoala virtuala a romanilor de pretutindeni

Data publicarii: 22.12.2013 ora 07:12 PM


Mediul virtual creează nenumărate oportunități de stimulare a comunicării, de depășire a distanțelor geografice și de învățare pentru publicuri de toate vârstele. Pornind de la aceste observații, începând cu 21.08.2013, Fundația European Foundation for Engaged Youth (EFEY) a fost implicată în derularea proiectului “Școala virtuală a românilor de pretutindeni” prin care a pus la dispoziția organizațiilor românilor de pretutindeni instrumente moderne de învățare, relaționare și reconectare cu valorile culturale românești.

Înțelegerea, asumarea și promovarea identității culturale, etnice și lingvistice reprezintă direcții prioritare ale activității EFEY. Asumându-și activ rolul de promotor al identității culturale peste hotare, prin proiectul “Școala virtuală a românilor de pretutindeni”, Fundația EFEY și-a propus să sprijine în mod instituţionalizat românii stabiliți în afara granițelor naționale prin folosirea eficientă a mediului virtual. În vederea încurajării şi sprijinirii activităţii organizațiilor din diaspora în spațiul online și a inițiativelor de parteneriat ale acestora, a fost creată o platformă virtuală accesibilă pe www.efey.org. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului, aici au fost organizate webinarii privind căile și cele mai eficiente tehnici de promovarea online pentru organizațiile românilor de pretutindeni și privind posibilitățile de menținere și promovare cu succes a identității naționale în social media. Totodată, prin intermediul webinarului cu tema “Folosirea platformei privind organizarea de webinarii”, organizațiile înregistrate pe platforma online au beneficiat de informații despre cerințele tehnice și pașii de întreprins pentru organizarea propriilor webinarii pe platforma pusă la dispoziția lor.

Cu toate că, formal, în data de 31.12.2013, proiectul “Școala virtuală a românilor de pretutindeni” se va încheia, platforma online disponibila pewww.efey.org va fi în continuare accesibilă organizațiilor românilor de pretutindeni. Prin înregistrare, organizațiile diasporei românești vor putea vizualiza webinariile organizate în cadrul proiectului și vor putea organiza propriile webinarii de promovare a valorilor culturale româneşti.

“Prin intermediul acestui proiect ne-am propus să depășim limitele geografice și să venim în întâmpinarea nevoii de stimulare a comunicării între și cu organizațiile românilor din diaspora. De aceea am creat o platformă virtuală accesibilă acestora. Chiar și ulterior finalizării proiectului, vom menține activă această platformă pentru că ne dorim ca organizațiile românilor de pretutindeni să o poată folosi pentru a forma și informa comunitățile pe care le reprezintă” a declarat Sorana Baciu, Președinte EFEY.

*Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați-ne prin e-mail, la alina.iosifescu@efey.org , sau telefonic, la + (4) 021 335 50 83, persoană de contact, Alina Iosifescu, Manager de proiect.