Categorii

S-a lansat OurHeritage, cel mai complex proiect cultural online care promoveaza patrimoniul istoric al Transilvaniei

Data publicarii: 03.12.2013 ora 07:12 PM


 

S-a lansat OurHeritage, cel mai complex proiect cultural online care promoveaza patrimoniul istoric al Transilvaniei

 

Bucuresti, 27 noiembrie 2013

 

Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) si Administratia Fondului Cultural National anunta lansarea www.ourheritage.ro, cel mai complex proiect online care promoveaza mostenirea culturala a Transilvaniei. Misiunea OurHeritage este aceea de identificare si mapare a patrimoniului cultural transilvanean, in scopul conservarii durabile a monumentelor istorice.

 

Our Heritage reprezinta cea mai completa sursa de informatii despre monumentele istorice ale Transilvaniei. Adresandu-se tuturor celor care doresc sa viziteze sau sa recomande planificarea unei calatorii in Transilvania, www.ourheritage.ro este un instrument foarte practic si usor de utilizat, care ofera posibilitatea filtrarii obiectivelor culturale in functie de preferinte, accesibilitate si prioritati.

Our Heritage este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National si implementat de AIOS (Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu). Investitia in prima etapa a proiectului se ridica la 55 000 euro, dintre care 45 000 euro provin din finantare AFCN si 10 000 euro din fonduri AIOS. Prima etapa a proiectului Our Heritage a fost finalizata, aceasta constand in identificarea, cercetarea, descrierea, fotografierea si cartarea monumentelor istorice din 10 judete din Transilvania, precum si in dezvoltarea platformei online.

 

Platforma www.ourheritage.ro include, in prezent, profilurile a peste 2.300 de monumente din Transilvania, precum si lista completa a monumentelor din judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu, si este actualizata permanent.

Proiectul Our Heritage se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu scopul de a reuni totalitatea monumentelor istorice din Transilvania incluse in Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii si Patrimoniului National (8.134 de monumente).

 

In misiunea sa de promovare a identitatii culturale a Transilvaniei, Our Heritage contribuie decisiv la constientizarea rolului pe care conservarea patrimoniului istoric il are in definirea geniului colectiv al comunitatii si construieste astfel un dialog viu intre trecut si prezentul continuu.

 

Our Heritage este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National si implementat de AIOS (Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu).

 

Administratia Fondului Cultural National promoveaza intoarcerea la cultura, reorientarea catre cultura, sustinerea artistilor si proiectelor provenite din arii tematice precum activitati muzeale, teatru, dans, muzica, patrimoniu cultural national, patrimoniu imaterial, formare profesionala in domeniul culturii si educatie culturala. Administratia Fondului Cultural National finanteaza programe si proiecte culturale menite sa faciliteze accesul publicului la manifestari culturale, artistice si educationale variate.

 

Fondata in octombrie 2009, Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu are ca scop promovarea culturii, istoriei, stilului de viata si mostenirii sibiene pe plan local, national si international, contribuind, astfel, la abordarea durabila a dezvoltarii orasului Sibiu si, prin aceasta, la asigurarea unui nivel cat mai ridicat al calitatii vietii in Sibiu. De asemenea, AIOS sprijina si se implica activ in proiectele culturale regionale, care au ca obiectiv promovarea valorilor esentiale ale Transilvaniei.

 

Mai multe informatii pe www.ourheritage.ro si www.facebook.com/OurHeritage.ro