Categorii

Organizarea si functionarea Guvernului Romaniei. Legislatie, doctrina si practica politica – autor Bogdan-Michael CIUBOTARU

Data publicarii: 23.11.2013 ora 12:11 PM


Editura Lumen
Titlu: Organizarea si functionarea Guvernului Romaniei. Legislatie, doctrina si practica politica
Autor: Bogdan–Michael CIUBOTARU
Nr.pag: 340
Limba: romana
ISBN 978-973-166-354-8
Aparitie: Iasi, 2013

O lucrare consacrata unei analize aprofundate a Guvernului, unul din cele doua componente ale executivului, alaturi de Presedinte, reprezinta, fara indoiala, o tema de mare actualitate datorita, in mare masura, si divergentelor aparute in ultimii ani in practica statala romaneasca, conflicte ce uneori au atras „arbitrajul” Curtii Constitutionale. Mare parte din aceste probleme create cu concursul majoritatii politicienilor, unele dintre ele fara raspuns, in raport cu dispozitiile constitutionale in vigoare, a determinat un curent de opinie in favoarea unei noi revizuiri a Constitutiei.

Prezenta lucrare reprezinta o cercetare aprofundata, complexa, valoroasa si extrem de bine documentata a unei institutii fundamentale a dreptului public, Guvernul, de-a lungul evolutiei sale constitutionale si reale, cu accent pe evolutia ultimilor 23 de ani, atat din perspectiva reglementarii constitutionale si legislative, cat, mai ales, din perspectiva practicii dezvoltate, aflate nu de putine ori la limita legalitatii.

Puetti vizualiza si achizitiona volumul prin Librariavirtuala.com

Roxana Demetra STRATULAT

Editura Lumen, Asociatia Lumen
Email: prlumen@gmail.com; edituralumen@gmail.com
Site: www.edituralumen.ro; www.asociatialumen.ro
www.conferinta.info; www.centruldetraining.ro
www.librariavirtuala.com
Editura Lumen- in elita editurilor stiintifice romanesti!