Categorii

Abuzul de drept – autor Camelia Maria Cezara Ignatescu

Data publicarii: 23.11.2013 ora 12:11 PM


Editura: Editura Lumen
Titlu: Abuzul de drept
Autor: Camelia Maria Cezara Ignatescu
Nr.pag: 236
Limba: romana
ISBN 978-973-166-349-4
Aparitie: Iasi, 2013

Teoria generala a dreptului reprezinta o vedere unitara si esentiala asupra permanentelor dreptului care studiaza conceptele, categoriile, principiile si notiunile de baza ale acestuia.

Schimbarile radicale în plan politic si economico-social din Romania au generat si ample modificari ale sistemului juridic iar cercetarea fenomenului juridic a impus reconsiderarea fundamentelor conceptuale în functie de datele furnizate de stiintele juridice de ramura si de stiintele juridice istorice.

Teoria dreptului, abordand regularitatile fenomenului juridic în complexitatea sa, nu poate ignora analiza structurala a acestui fenomen, modalitatile sale de exprimare particulara, care se regasesc apoi în constructiile pe care le realizeaza.

În contextul sus descris, lucrarea de fata îsi propune sa analizeze abuzul de drept ca pe un concept specific teoriei generale a dreptului, care subsumeaza trasaturile particulare ale abuzului de drept din fiecare ramura de drept (civil, administrativ, de dreptul muncii, de drept procesual, etc.).

Puteti vizualiza si achizitiona volumul de pe Librariavirtuala.com

Roxana Demetra STRATULAT

Editura Lumen, Asociatia Lumen
Email: prlumen@gmail.com; edituralumen@gmail.com
Site: www.edituralumen.ro; www.asociatialumen.ro
www.conferinta.info; www.centruldetraining.ro
www.librariavirtuala.com
Editura Lumen- in elita editurilor stiintifice romanesti!