Categorii

Gala Actionam Responsabil

Data publicarii: 20.11.2013 ora 11:11 AM


În data de 5 decembrie, începând cu ora 12.00 va avea loc Gala ”Acționăm Responsabil!” la hotelul JW Marriot, Sala Grand Ballroom.

Moderată de Mihai Constantinescu, gala îşi propune să marcheze rezultatele obţinute în ultimii trei ani, acordând recunoaşterile binemeritate acelora care s-au remarcat implementând proiecte de responsabilitate socială, dar si să configureze următorii paşi pentru a trece la un nivel superior de eficacitate a Reţelei „Acţionăm responsabil!” şi la un mai mare impact în societatea românească. 

AGENDA CONFERINȚEI poate fi consultată pe site-ul proiectului AICI –> http://www.actionamresponsabil.ro/wp-content/uploads/2013/11/Agenda-Gala-Actionam-Responsabil.pdf

La eveniment sunt invitaţi specialişti, experţi şi reprezentaţi ai organizaţiilor membre ale Reţelei „Acţionăm responsabil!” din corporaţii, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de IMM-uri, patronate, sindicate, comitete sectoriale şi camere de comerţ şi industrie, precum şi reprezentaţi ai unor organizaţii care au realizat proiecte de succes, experţi care au dobândit certificarea de manager în responsabilitate socială, autori de lucrări, traineri, dar şi potenţiali noi membri.

Cu ocazia aniversării a 3 ani de existenţă a Acţionăm responsabil! evenimentul reprezintă şi un pretext pentru ca membrii Reţelei să se cunoască, să schimbe idei şi resurse necesare construirii de iniţiative de responsabilitate socială.

În cadrul galei vor fi premiate cele mai active și mai inovatoare organizații membre din toate regiunile de dezvoltare ale țării pentru activitatea susținută și implicarea în generarea de schimbări pozitive în comunitate, cât și câștigătorii concursului național „Acționăm responsabil! – competiția inițiativelor de responsabilitate socială”. Premiile vor fi decernate de specialiști și manageri de responsabilitate socială și de experții proiectului din cele 8 regiuni de dezvoltare.

Totodată, pe agenda evenimentului se va regăsi și prezentarea soluţiilor de sustenabilitate ale proiectului, precum şi programul de activități dedicat membrilor Rețelei „Acționăm responsabil” începând cu luna decembrie 2013. Odată cu încetarea finanțării europene, sustenabilitatea proiectului va fi asigurată de Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA).

Multe dintre proiectele finanțate din fonduri europene se termină odată cu finanțarea. Suntem hotărâți să nu permitem ca ceea ce am construit alături de cei peste 200 de membri ai rețelei „Acționăm responsabil!” în 3 ani să dispară din cauza resurselor. Credem suficient de mult în importanța misiunii noastre comune pentru a găsi soluția corectă și resursele necesare atingerii obiectivelor finale. În cadrul conferinței ne propunem să împărtășim cu participanții soluția parțială pe care am identificat-o deja și care credem că va duce rețeaua „Acționăm responsabil!” la un nivel superior de eficacitate, declară Rodica LUPU, manager Rețeaua „Acționăm Responsabil”.

Pe toată durata galei va fi organizată o expoziție foto, finalul evenimentului fiind dedicat premierii celor mai bune fotografii surprinse în timpul implementării proiectelor de responsabilitate socială și înscrise în concursul „Fețe ale implicării”.

***

Gala „Acționăm responsabil!” prezintă oportunitatea ideală de a interacționa cu specialiștii RSC din corporații, cu reprezentanții ai ONG-urilor și ai IMM-urilor, dar și cu membrii Camerelor de Comerț și Industrie și Comitetelor Sectoriale.

Proiect implementat de JCI România în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația „Institutul pentru Politici Sociale” și cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesatiwww.actionamresponsabil.ro  

Contact presa: Alina Aura Gheorghe, alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro, tel.: 0762.248.178