Categorii

Gala International Award for Young People CADDRU – Invitație

Data publicarii: 18.11.2013 ora 10:11 AM


Comunicat de presă

Centrul de Asistență pentru Dezvoltarea Durabilă a Resurselor Umane (C.A.D.D.R.U.) vă invită sâmbătă, 23 noiembrie, la Gala International Award for Young People CADDRU.

                          Evenimentul va avea loc la orele 17:30, la Schengen – Bistro & Bar (Calea Victoriei 21-23, 062432), București și va dura în jur de două ore.

                         Gala are scopul de a uni pentru prima dată părțile implicate și de a le oferi ocazia de a se cunoaște mai bine. În acest scop, va cuprinde două părți :

  • descrierea programului (speech-uri, vizionarea filmulețului oficial)
  • networking

Printre speakeri se vor număra : Raluca Mălăescu – Asistent Director, Asociația International Award for Young People, Silvia Ghioc – Coordonator de proiect, C.A.D.D.R.U și un invitat surpriză.

În cadrul evenimentului, se vor stabili Liderii Award și care sunt atribuțiile fiecăruia și

se vor dezbate și analiza toate etapele pe care trebuie să le parcurgă cei 56 de elevi participanți .

Anul acesta printre instructorii care vor desfășura activități cu tinerii avem și cinci voluntari străini, din Estonia, Italia, Spania, Turcia și Italia .

Programul este oferit în mod gratuit participanților.

International Award for Young People reprezintă un program atractiv de dezvoltare personală, disponibil celor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, care urmăreşte să înzestreze tinerii cu abilităţi de viaţă pentru a produce o schimbare benefică pentru ei înşişi, pentru comunităţile de care aparţin şi pentru lume.

Conceptul de Award se bazează pe provocarea individuală menită să încurajeze tinerii de a se dezvolta într-o manieră responsabilă, a cetăţeniei active, contribuind pozitiv la evoluţia societăţii. Award-ul prezintă un program echilibrat, non-competitiv şi distractiv, de activităţi voluntare, care încurajează descoperirea personală şi creşterea, încrederea în sine, perseverenţa, responsabilitatea şi voluntariatul.

Există trei nivele de participare: bronz, argint şi aur.

Secţiunile care trebuiesc finalizate la fiecare nivel pentru a câştiga Award-ul, includ: voluntariat, aventură, abilități, activităţi fizice și proiect rezidențial (numai pentru nivelul „aur”).

Până în acest moment, peste 7 milioane de tineri din 132 de ţări au fost motivaţi să dezvolte activităţi stimulative şi voluntare prin intermediul programului International Award for Young People.

C.A.D.D.R.U. este o organizație neguvernamentală, non-profit, ne-afiliată politic sau religios. A fost înființată în 2007. Până în acest moment a acumulat o experiență vastă în scrierea și implementarea proiectelor pentru tineri, în special cu sprijinul Programului Tineret în Acțiune, finanțat de Comisia Europeană.