Categorii

Invitatie Parteneriat

Data publicarii: 13.11.2013 ora 05:11 PM


Stimate Domnule Director / Presedinte,

Liga Studentilor din Bucuresti desfasoara in perioada 01.10.2013 – 01.12.2013 proiectul „Cultura si civilizatie romanesca pe internet” proiect cofinantat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni prin programul „Educatie – Nicolae Iorga”.
Liga Studentilor din Bucuresti (LSB) este o organizatie nonguvernamentala studenteasca infiintata in anul 2009 la initiativa unui grup de studenti dornici de a promova conceptul de voluntariat in mediul studentesc din Bucuresti si de a oferi tinerilor studenti oportunitatea de a se implica activ in comunitatile din care fac parte, aducand o schimbare benefica si solutii creative la problemele existente.
Misiunea LSB este de a initia proiecte socio-culturale, economice, educationale si de mediu care sa aduca o schimbare benefica in comunitate si prin intermediul carora studentii voluntari sa isi dezvolte creativitatea, abilitatile de comunicare, organizare, planificare si lucru in echipa.
Obiectivul General al proiectului il constituie “Pastrarea, afirmarea si promovarea identitatii culturale a romanilor de pretutindeni” in conformitate cu obiectivele asumate de catre DPRRP (http://www.dprp.gov.ro/) privind “pastrarea, afirmarea identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a romanilor din statele vecine si emigratie, conform standardelor internationale in materie si intarirea legaturilor dintre Romania si comunitatile romanesti de peste hotare”.
Conform actelor normative in vigoare, Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro), denumit în continuare MAE, asigura realizarea politicii externe a statului roman si are, printre altele, ca atributii, elaborarea si aplicarea politicii statului roman in domeniul relatiilor cu comunitatile romanesti din afara granitelor si actioneaza pentru intarirea legaturilor cu romanii din afara frontierelor Romaniei.
Astfel, realizarea obiectivului general al proiectului va fi conditionata de realizarea obiectivelor specifice ce presupun promovarea evenimentelor/ obiectivelor culturale din Romania si altor actiuni specifice menite sa promoveze limba, cultura si civilizatia romaneasca prin intermediul website-ului dedicat – www.culturaromaneasca.ro in randul tarilor invecinate cu importante comunitati de romani.
Promovarea aspectelor ce tin de traditii, cultura, lingvistica cat si a finantatorului proiectului, se va realiza prin prezentarea a minim 100 de obiective, in cadrul a doua editii de
brosuri ce vor fi distribuite in randul comunitatilor de romani din afara granitelor tarii, precum si prin intermediul solutiei Newsletter ce va fi transmis catre grupul tinta.
Necesitatea implementarii proiectului decurge din nevoia de pastrare si afirmare a identitatii culturale, lingvistice si religioase a romanilor de pretutindeni, avand ca rezultat al implementarii constientizarea in randul romanilor din diaspora asupra mostenirii culturale, pastrarea si promovarea acesteia in cadrul comunitatilor de romani din afara granitelor tarii.
In plus, necesitatea implementarii proiectului reiese si din imperativul pastrarii culturii si a elementelor de civilizatie romaneasca, in cadrul comunitatilor de romani din Uniunea Europeana si nu numai. Cultura si civilizatia reprezinta un element catalizator al integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.
De asemenea, cultura reprezinta expresia identitatii si miza diversitatii, valori esentiale care trebuie asumate si sustinute prin demersuri ale tuturor actorilor care sunt implicati si care pot constitui factori de decizie, in viata comunitatilor de romani din afara granitelor tarii.
In acest context, va adresam aceasta invitatie de a pune bazele unor relatii de parteneriat menite sa promoveze cultura si civilizatia romaneasca in randul romanilor de pretutindeni.

Obiectul parteneriatului il contituie crearea, in cadrul proiectului “Cultura si civilizatie romaneasca pe internet” a unui cadru optim de cooperare, in vederea atingerii cu succes a obligatiilor asumate.

Astfel, realizarea acestui parteneriat, va contribui la atingerea obiectivelor proiectului de a facilita accesul romanilor de pretutindeni la evenimentele culturale ce se petrec in mod curent in Bucuresti si in toata Romania.

Facilitarea accesului la informatie si prezentarea acesteia intr-o maniera succinta dar menita sa pastreze valoarea elementelor de cultura, limba sau civilizatia romaneasca, vor constitui un bun liant cu Romania, pentru comunitatile aflate in afara tarii.
In speranta ca veti da curs invitatiei noastre, atasam prezentului mail un “draft” al Protocolului de colaborare.
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la numarul de telefon 0765.492.153 – Paul Tirlea, la adresa de email cultura_civilizatie@yahoo.com, pe site-ul proiectului www.culturaromaneasca.ro sau www.facebook.com/Culturasicivilizatieromaneasca

Cu deosebita consideratie,

Manager Proiect,
Paul Tirlea