Categorii

”Concealment Systems Challenge” – editia a 4-a, sezonul 2013

Data publicarii: 12.07.2013 ora 09:07 PM


Un eveniment airsoft cu traditie

București,  10 Iulie 2013:  Dynamic Sports Project, asociație non-profit al cărei scop este promovarea activităților competitive cu specific de airsoft în aer liber, organizează cea de-a 4-a ediție a competiției ”Concealment Systems Challenge” din sezonul 2013. Evenimentul va avea loc duminica 14 iulie, începând cu ora 8.30, la Poligonul ”Anatolie Sălceanu” din comuna Joița, lângă București.

”Concealment Systems Challenge” este o competiție de tir dinamico-tactic, după modelul IDPA (International Defense Pistol Association), în cadrul căreia concurenții trebuie să parcurgă un traseu predefinit, populat cu ținte, pe care să le angajeze înt-o anumită ordine sau din anumite poziții, folosind o replica de pistol de airsoft.

Din punct de vedere structural, competitia este alcatuita din trei etape individuale, denumite Stagii, in care se simuleaza situatii reale de auto-aparare pe care participantii trebuie sa le gestioneze contra cronometru.

”Am început să organizăm acest eveniment din anul 2012 și s-a bucurat de un succes surprinzător în cadrul comunității jucătorilor de airsoft. Ca urmare, pe parcursul a 5 luni am organizat 5 ediții, În acest moment avem în vedere dezvoltarea de noi programe adresate segmentului corporate, respectiv pachete integrate de team-building si o competiție dedicata, vizand  astfel un public mai larg, nu numai comunitatea de airsoft”, a declarat Paul Costea, Președintele asociației.

Colaborarea cu Clubul de Tir Sportiv ”Tunari”, deținătorul poligonului ”Anatolie Sălceanu” permite desfășurarea competiției în cadrul unui poligon profesional de glonț și oferă concurenților posibilitatea de a se familiariza și cu utilizarea armelor de foc în condiții de maximă siguranță, fiind asistați de instructori cu experiență și având acces la o bază materială de excepție.

Pentru prima dată ”Concealment Systems Challenge” are alaturi un partener de prestigiu precum Lipton Ice Tea. ”Ne bucură această colaborare și sperăm sa fie debutul unui parteneriat de lunga durata. Suntem convinși că, prin activitățile noastre, promovam practicarea sporturilor dinamice în aer liber dar și educam publicul interesat cu privire la utilizarea în condiții de maximă siguranță a replicilor de airsoft precum și a armelor de autoapărare” ,a adăugat Alexandru Pricop, Prim-Vicepreședinte al asociației.

Un alt sponsor tradițional al acestei competiții este Airsoft Mechanix by Alecu, magazin specializat în comercializarea de replici, accesorii și consumabile pentru pasionații de airsoft.

Pentru orice informații suplimentare sau întrebări îl puteți contacta pe Dl. Paul Costea, Președintele Asociației ”Dynamic Sports Project”, organizatorul evenimentului.

Informații adiționale:

 •  Replicile de airsoft sunt reglementate de Regimul Armelor și Munițiilor ca arme cu destinație recreativă ce nu necesită autorizație în vederea procurării și utilizării. Transportul și utilizarea lor este reglementată astfel încât să nu producă panică prin afișare în locuri publice.
 • Ca muniție se folosesc bile de policarbonat cu diametrul de 6 mm. Propulsia este asigurată de un gaz special, pe bază de propan. Viteza bilei la gura țevii nu depășește 100m/s în cazul replicilor de pistol
 • Protecția ochilor este obligatorie pentru orice activitate ce implică utilizarea replicilor de airsoft. Ochelarii de protecție adecvați sunt cei cu lentile transparente din policarbonat.
 • Regulile de siguranță specifice armelor de foc se aplică în totalitate utilizării replicilor de airsoft. Acestea sunt:
  • Tratează sistemul de angajare ca și cum ar fi incărcat în orice moment;
  • Ține degetul în afara gărzii trăgaciului până în momentul în care ești pregătit să angajezi ținta;
  • Păstrează controlul asupra gurii țevii sistemului de angajare;
  • Fii conștient de ținta/țintele ce urmează a fi angajata/te și de spațiile adiacente acesteia/acestora;
  • Pe timpul deplasării, menține sistemul de angajare orientat într-o direcție sigură.