Categorii

Preţul apartamentelor a scăzut până la 7% în cursul anului 2012

Data publicarii: 21.12.2012 ora 05:12 PM


În anul 2012, bucureştenii au căutat locuinţe din imobile noi, cu 2 camere şi suprafeţe până în 60 mp, cu preţuri cuprinde între 50.000 euro şi 60.000 euro.

 

Conform portalului IMOPEDIA.ro, cele mai importante criterii de căutare ale unei locuinţe în cursul anului 2012 au fost preţul şi zona de amplasare a imobilului.

 

Valoarea de cumpărare a apartamentelor vechi, de la începutul anului 2012 până în prezent a scăzut cu 3%, iar variaţiile pe zone sunt foarte mici. Pentru apartamentele noi însă a putut fi observată  o medie  de diminuare a preţului de cu până la 9%pentru zona de sud a capitalei şi cu 7% pentru celelalte cartiere.

 

În ceea ce priveşte preferinţele bucureştenilor în funcţie de zonă, cele mai căutate cartiere din partea de nord a capitalei sunt Băneasa, Bucureştii Noi şi Aviaţiei. Pentru partea de sud sunt preferate arealele Berceni – Popeşti Leordeni, Brâncoveanu, Olteniţei, în timp ce pentru estul Bucureştiului sunt Titan, Pantelimon, Colentina. În căutarea unei locuinţe utilizatorii portalului IMOPEDIA.ro aleg pentru vestul capitalei imobile din Militari, Drumul Taberei, Crângaşi iar pentru apartamente situate ultracentral / Central preferă Unirii, Dorobanţi şi Universitate.
Pentru anul 2012 cei mai mulţi dintre utilizatorii IMOPEDIA.ro au ales locuinţe cu suprafaţa cuprinsă între 30-60mp (39%), urmaţi de cei ce-au urmărit anunţurile pentru apartamentele de 60-80mp (37%). Numai 21% dintre cei aflaţi în căutarea unei case au intenţionat închirierea sau cumpărarea unui apartament de peste 80mp, iar la limita inferioară a căutarilor s-au situat garsonierele cu mai puţin de  30 mp (3%).

 

În funcţie de numărul de camere, 42% dintre utilizatori caută locuinţe cu 3 camere, urmate n topul preferinţelor de apartamentele cu 2 camere(38%) şi de garsoniere (12%). Casele cu 4 sau mai multe camere reprezintă un criteriu de alegere a locuinţei pentru numai 8% dintre cei aflaţi în căutarea unei case în decursul anului 2012 pe portalul IMOPEDIA.ro.

În cursul anului 2012 bucureştenii au acordat achiziţionării unei locuinţe în medie 60.000 de euro (63%), însă 27% dintre ei au ales locuinţe cu preţuri cuprinse între 60-100.000 de euro şi doar 10% au căutat apartamente şi vile cu un preţ mai mare de 100.000 euro

În privinţa vârstei imobilului, utilizatorii IMOPEDIA.ro au preferat în cursul anului 2012 în special locuinţele construite după anul 2000 (70%) şi doar 30% dintre ei au preferat apartamentele situate în blocuri vechi.

 

IMOPEDIA este un centru de informare şi de ofertare imobiliară, dedicat atât agenţiilor imobiliare, cât şi tuturor persoanelor interesate de domeniul imobiliar. În calitatea sa de principal furnizor de informaţii de pe piaţa românească de real estate, IMOPEDIA a dezvoltat o familie de site-uri și secţiuni, care acoperă toate nevoile de informare ale clienţilor: IMOPEDIA.ro găzduieşte secţiunea de oferte imobiliare actualizată constant direct de la sediul agenţiilor imobiliare, secţiunea MEDIA.IMOPEDIA.RO, cu cele mai importante ştiri, comunicate imobiliare, evenimente imobiliare şi analize imobiliare la zi, BLOG.IMOPEDIA.ro – cel mai interactiv blog imobiliar, GHID.IMOPEDIA.ro – un detaliat şi amplu ghid imobiliare, secţiunea PROIECTE IMOBILIARE şi lista cu IMOBILE INSTABILE.