Categorii

Rezolutie privind securitatea IT pentru un an nou in siguranta

Data publicarii: 20.12.2012 ora 09:12 AM


Rezolutie privind securitatea IT pentru un an nou in siguranta

G Data ii chestioneaza pe utilizatori despre propria securitate IT pe perioada sezonului festiv

Sa renunti la fumat, sa faci curatenie in garaj sau sa slabesti 10 kg – sunt cateva decizii pe care le poti lua pentru perioada de sarbatori. Cu mai putin de doua saptamani ramase din acest an, e timpul sa te gandesti la obiectivele pentru 2013. G Data ii sfatuieste pe utilizatorii de Internet sa nu uite de propria securitate IT, deoarece infractorii cibernetici vor continua sa-i vizeze in anul ce urmeaza pentru a le fura datele cardurilor bancare, parolele si alte date personale. O securitate insuficienta ii ajuta pe atacatori si le usureaza munca. G Data face apel catre utilizatori sa-si creeze propriile rezolutii pentru 2013 si ofera 6 sfaturi pentru implementarea cu succes a acestora.
“Vulnerabilitatile programelor si computerele insuficient protejate sunt cai de acces ideale pentru in-fractori pentru a vana datele personale,” explica Ralf Benzmüller, sef al G Data Security Labs. “Utiliza-torii ar trebui sa-si securizeze propriile computere, sa foloseasca solutii de securitate eficiente si sa-si instaleze intotdeauna update-urile programelor instalate. In acest fel, atacatorilor le va fi foarte greu sa obtina date profitabile.”
Sase rezolutii de securitate IT pentru utilizatorii de Internet
Update-uri instalate: Instalati toate Service Pack-urile disponibile, update-urile si patch-urile de securitate pentru sistemele de operare si pentru celelalte programe. Stergeti programele vechi si depasite care nu mai beneficiaza de suport de la furnizor si inlocuiti-le cu altele corespunzatoare.
Utilizati solutii de securitate: O solutie eficienta de securitate ar trebui sa fie parte integranta a echipamentului de baza al fiecarui utilizator de Internet si nu ar trebui sa includa doar protectie antivirus, ci si firewall, filtru anti-spam si protectie in timp real impotriva amenintarilor web. In plus, acestea trebuie sa fie actualizate cu regularitate.
Curatati hard-disk-ul: Utilizatorii ar trebui sa stearga toate datele care nu mai sunt necesare, la fel si fisierele duplicate, de pe hard-disk. Programe utilitare gratuite, de genul AntiTwin, ii ajuta pe utilizatori sa le identifice. De regula, aceste programe pot fi descarcate de pe site-urile revistelor de specialitate.
Schimbati parolele: Utilizatorii ar trebui sa-si schimbe cu regularitate parolele conturilor deschise pe magazine online, retele sociale sau alte portaluri online. O parola sigura trebuie sa contina numere aleatorii, caractere speciale, litere mici si majuscule. Cand alegeti o parola ar trebui sa evitati termeni intalniti in dictionare. In acest fel, spargerea parolelor de catre hackeri devine mai dificila.
Securizati dispozitivele mobile: Tabletele si smartphone-urile ar trebui echipate cu solutii de securitate fiabile, ce protejeaza impotriva programelor malware si impotriva furtului sau pierderii.
Backup de date: Prin backup se salveaza toate datele personale, gen fotografii de familie sau video-clipuri, in caz de pierdere a datelor datorata unei infectari sau in cazul in care sistemul devine inoper-ant. In plus, o imagine a sistemului ne ajuta sa ne recuperam intregul hard-disk impreuna cu pro-gramele instalate. Suitele de securitate complete includ adesea si un modul de backup.