Categorii

G Data InternetSecurity 2013 – printre solutiile de top

Data publicarii: 18.12.2012 ora 03:12 PM


Testul „Whole Product Dynamic Real-World Protection” a fost publicat

In perioada 10 august – 19 noiembrie s-a desfasurat testul Whole Product Dynamic “Real World”  Protection pe sisteme de operare Windows XP SP3. AV Comparatives a publicat zilele trecute rezultatele obtinute de cele 21 de solutii prezente la start. Solutia G Data InternetSecurity dezvoltata de compania germana si-a respectat renumele de multipla castigatoare de premii si in acelasi timp si-a imbunatatit performanta obtinuta la acelasi test, in urma cu un an. Cu o rata de detectie de 99,8% (patru sisteme compromise) si cu doar doua rezultate blocate in mod eronat (fals pozitiv), G Data InternetSecurity 2013 a fost una dintre cele 5 solutii premiate cu distinctia Advanced+.

Cum s-a desfasurat testul?

Pentru fiecare solutie in parte s-au asigurat conditii de lucru identice. Au fost instalate pe propriul computer de test si au avut acces la Internet. Intregul test s-a desfasurat pe statii de lucru fizice, fara a se folosi masini virtuale. Desi initial, s-a dorit ca solutiile testate sa beneficieze de update-uri complete, sistemele de operare si solutiile de securitate au fost inghetate la data de 1 august, tocmai pentru a se sublinia importanta actualizarilor regulate ale tuturor programelor ce ruleaza pe un computer, in scopul minimizarii riscului infectarilor cu programe exploatatoare de vulnerabilitati.

Au fost utilizate setarile standard ale solutiilor antivirus, pentru a se simula conditiile de zi cu zi intalnite de utilizatori. Au fost incluse 2006 cazuri de test, care sunt intalnite in mod curent de utilizatori obisnuiti. S-au introdus, in proportii egale, de o parte, URL-uri prin care utilizatorii sunt pacaliti prin inginerii sociale sa acceseze link-uri din mesaje spam ori website-uri, sau sa instaleze troieni ori programe clonate si, de cealalta parte, programe drive-by exploits (care descarca programe malware  ce exploateaza vulnerabilitatile fara stirea si acordul utilizatorului).

Asteptarile organizatorilor de la solutiile de securitate au fost legate de protectia computerelor,  indiferent de dorinta utilizatorilor, protectia oferita de sistemele de operare, de protectia filtrelor antispam sau de protectia oferita de browsere. In aceste conditii, G Data InternetSecurity s-a dovedit a fi una dintre solutiile care ofera cea mai buna protectie, confirmand de ce este cea mai premiata solutie de securitate antivirus europeana din ultimii 7 ani.

Rezultatele complete pot fi vizualizate accesand link-ul:

http://www.av-comparatives.org/images/docs/avc_prot_2012b_en.pdf

In aceasta perioada, solutia G Data InternetSecurity 2013 ESD (licenta electronica) poate fi achizitionata cu numai 50 ron pentru un computer:

http://www.programe-antivirus.ro/451-G-Data-InternetSecurity-2013-pentru-1-calculator–1AN—licenta-electronica-1221