Categorii

Cat costa sa folosesti cardul in strainatate

Data publicarii: 17.12.2012 ora 10:12 PM


Globalizarea si extinderea din ce in ce mai puternica a mijloacelor de plata electronice au condus la o crestere importanta a platilor efectuate cu cardul in strainatate.

Desi a folosi cardul de debit sau de credit eliberat in Romania atunci cand sunteti intr-o tara straina pare a fi o modalitate simpla de evita a lua bani cash la voi de cele mai multe ori veti plati scump aceasta facilitate.

Astfel, un cost destul de important este resimtit atunci cand efectuam o plata intr-o tara care nu foloseste moneda euro, cu un card emis sub sigla MasterCard, pentru care valuta de referinta este euro. De exemplu, daca alegeti sa platiti cu cardul de credit atunci cand sunteti in vacanta de vara in Turcia veti ajunge sa platiti cu pana la 5% mai mult pe orice produs pe care il cumparati deoarece pe langa costul conversiei din leu in euro si apoi in lira turceasca veti mai plati si comisioanele bancilor.

Daca in loc de a plati direct cu cardul alegeti sa scoateti banii de la ATM este posibil ca pentru 100 euro scosi de la bancomat sa vi se debiteze din cont pana la 103 Euro, datorita comisioanelor bancare la retragerea de numerar percepute de banci.

Mai multe informatii puteti afla pe moneycenter.ro

moneycenter.ro si-a propus sa dezvolte un supermarket financiar al carui scop este de a ajuta consumatorii sa economiseasca.
Cele mai importante sectiuni ale siteului trateaza teme dintre cele mai diverse dar cu un impact semnificativ asupra vierii fiecarui roman: comparatii de credite, carduri de credit, instrumente de economisire-investire si asigurari, listarea celor mai noi promotii si cataloage de produse de pe piata, compararea costurilor pentru abonamentele de telefonie mobila si internet, evidentierea costurilor ascunde ale biletelor low-cost, grila de comisioane a principalilor brokeri precum si compararea cotatiilor valutare existente la banci.
In plus, pe moneycenter.ro puteti gasi cataloagele online ale celor mai importanti comercianti din Romania: Lidl, Metro, Selgros, Baumax, emag sau Altex.