Categorii

„Finantarea Energiei Durabile” – Curs finantat de Uniunea Europeana, la Brasov

Data publicarii: 15.12.2012 ora 02:12 PM


Vineri, 14 decembrie 2012, in Municipiul Brasov a avut loc workshop-ul „Finantarea Energiei Durabile”, in cadrul Hotelului ARO Palace, sala Europa III.

Evenimentul a fost organizat de catre Consortiul RoSEFF condus de Tractebel Engineering ca parte a programului Facilitate de Finantare a Energiei Durabile pentru IMM din Romania si Agentia pentru Managementul Energiei si protectia Mediului Brasov (ABMEE), fiind finantat de catre Uniunea Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Peste 60 de reprezentanti ai companiilor interesate de investitii in domeniul energiei durabile, ai institutiilor bancare, dar si experti in domeniul dezvoltarii durabile, au luat parte la eveniment.

Tema principala de discutie a fost energia durabila si finantarea investitiilor rentabile in acest domeniu.

Mesajul de bun venit al domnului Nicolae TUCUNEL a fost urmat de prezentarile dlui. Mircea GHEORGHE (Tractebel Engineering), dnei. Camelia RATA (ABMEE), dnei. Daniela MARIN (BERD BAS Romania), dnei. Daniela LEONTE (Tractebel Engineering), dnei. Amelia GIANTARU (Tractebel Engineering si Deputy Project Manager pentru RoSEFF) si dlui. Ciprian COMSULEA (ShoreBank International).

Agenda evenimentului a avut trei sectiuni, fiecare dintre acestea focusata pe o anumita componenta.

Prima parte a fost dedicata proiectelor derulate de unele companii in acest domeniu, sursele de finantare existente, dar si legatura dintre eficienta energetica si energia regenerabila.

Concluziile primelor discutii au subliniat necesitatea ca Romania sa beneficieze de politici coerente, menite sa asigure atingerea obiectivelor propuse pentru anii viitori si, totodata, existenta surselor de finantare puse la dispozitia IMM-urilor care doresc sa investeasca in eficienta energetica si in energie regenerabila.

In cea de-a doua parte s-au prezentat liniile definitorii pentru identificarea investitiilor in energie durabila, precum si detalii despre cursurile de specializare pentru instalatorii de sisteme fotovoltaice.

In ultima parte a evenimentului, invitatilor le-au fost prezentate aspecte economice si subventii pentru investitiile in energie durabila.

Sesiunea de prezentari a fost conceputa pentru a oferi celor prezenti informatii concrete despre finantarea energiei durabile si pentru a ajuta companiile si bancile sa identifice oportunitatile de investitii in aceste domenii si, ulterior, sa le finanteze.

Evenimentul a fost finantat cu sprijinul Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii, vizitati: www.eeff.ro si www.seff.ro.

 

Despre ABMEE. Asociatia „Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov” (ABMEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata ca urmare a preocuparii municipalitatii Brasov pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu aliniere la cerintele politicilor europene in domeniu. ABMEE a fost infiintata in anul 2003 prin programul SAVE II al Comisiei Europene.

Domenii principale de activitate:

  • Gestionarea de proiecte cu finantare europeana (programul Energie Inteligenta Europa, Phare);
  • Audituri energetice;
  • Bilant electroenergetic si termoenergetic;
  • Studii diverse (studii de fezabilitate, studii de oportunitate etc.)
  • Organizare de seminarii si conferinte;
  • Sustinere de sesiuni de instruire pe diferite tematici;
  • Campanii de informare/constientizare/responsabilizare.

Obiective. ABMEE este un organism calificat de identificare si evaluare a problemelor locale de energie si de mediu. Principalele obiective sunt legate de conceptul de dezvoltare durabila:

  • Promovarea eficientei energetice (RUE) si a utilizarii surselor alternative de energie (RES).
  • Implementare de proiecte in domeniul eficientei energetice.
  • Informare, sesiuni de instruire, diseminare si campanii publice in domeniul RUE si RES.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta:

Leea CATINCESCU – Manager Comunicare si PR ABMEE

Tel./fax: 0268 474 209 / 0268 547 784

Email:    office@abmee.ro / leea.catincescu@abmee.ro

Web:      www.abmee.ro.