Categorii

Rolul acizilor grasi omega 3 in prevenirea bolilor cardiovasculare

Data publicarii: 11.12.2012 ora 09:12 PM


Colesterolul se prezinta asemeni unei substante grase, ce se aseamana intr-o foarte mare masura cu ceara, regasindu-se in acelasi timp in tot corpul uman. Desi cand auzim despre colesterol ne gandim de cele mai multe ori la ceva rau, lucrurile nu stau tocmai asa: colesterolul detine un rol vital in producerea vitaminei D si in formarea celulelor, dar si a unor hormoni. Colesterolul are ca origine doua surseā€ pe de o parte este produs de ficat, iar pe de alta parte se afla in continutul produselor de origine animala precum produsele lactate, peste, carne de pasare, galbenusul de ou si carnea.

In proportie de 80% din colesterolul aflat in organism este produs de catre ficat. Daca este produs in cantitati excesive sau este prezent in cantitati excedentare datorita consumului excesiv de produse ce il contin colesterolul incepe a se depune pe peretii arterelor limitand in acest fel circulatia sangelui. Un nivel ridicat al colesterolului si o circulatie obstructionata a sangelui in artere va conduce in final la boli ale aparatului cardio-vascular. Unul dintre factorii care reprezinta un risc major pentru aparitia bolilor cardio-vasculare este reprezentat fara doar si poate de nivelul ridicat al colesterolului.

Numeroase cercetari din domeniul medical au reliefat ca acizii grasi omega-3 continuti in diverse alimente precum pestele marin de mare adancime, au capacitatea de a reduce nivelul colesterolul din organism. Aceste studii sunt sustinute si de observatiile facute asupra pescarilor japonezi sau eschimosi care prezinta o foarta scazuta incidenta a bolilor cardio-vasculare, a diabetului si a cancerelor.

Acizii grasi omega 3 snt acizi grasi polinesaturati care nu sunt produsi din pacate de catre organism, si din acest motiv trebuie asimilati din alimentele consumate. Alimentele din care acestia pot fi ingerati sunt pestele marin de mare adancime precum somonul si tonul, unele legume verzi si nucile. Nu trebuie uitate aici nici suplimentele alimentare, mai ales cand alimentele mai sus mentionate sunt mai greu de gasit. Recomandam Arctic Sea Omega 3 din gama de produse Forever Living Products. Arctic Sea Omega 3 are la baza combinatia dintre acizii grasi polinesaturati omega 3 si omega 9, avand in acelasi timp si un rol important in stimularea functionarii sistemului imunitar.