Categorii

Combinatia ideala pentru ingrijirea pielii – propolis si aloe vera

Data publicarii: 09.12.2012 ora 09:12 PM


Nu are importanta cat de grele ar fi vremurile pe care le traim, viata merita traita din plin, cu atat mai mult cand ai prieteni langa tine. In mod asemanator se intampla si in cazurile in care la indemana ai minuni ale naturii care concura pentru pastrarea sanatatii si ingrijirea frumusetii. Doi dintre acesti aliati sunt aloe vera si propolisul.

Despre aloe vera se poate spune inca de la inceput ca este una dintre cele mai bune prietene ale pielii, iar efectele benefice asupra sanatatii aduse de aloe vera nu se lasa foarte mult asteptate. Daca ne gandim la o metoda naturala pentru hidratarea pielii una mai buna decat folosirea plantei aloe vera nu prea putem gasi. Indiferent de varsta, tipul de ten si de locul unde va aflati gelul stabilizat de aloe vera va poate ajuta cum nicio alta planta nu o poate face.

Numeroase studii de specialitate au reliefat ca aloe vera poate fi de mare ajutor in cazul in care este folosita pentru tratarea unor afectiuni precum caderea parului, acneei, arsurilor de orice fel inclusiv a celor solare, infectiile pielii, cistite, diabetul si lista poate continua. Firma Forever este recunoscuta ca fiind liderul mondial in cultivarea plantei aloe vera, dar si cel mai mare producator de articole pe baza de aloe vera.

Este de prisos sa mai amintim ca albinele sunt niste fiinte extraordinare, fiind in acelasi timp la fel de uimitoare. Unul dintre produsele puse la dispozitia noastra de albine este propolisul, folosit de peste cinci milenii de catre oameni, iar in momentul de fata propolisul este unul dintre elementele cele mai folosite in terapiile complementare sau traditionale, alaturi de alte plante foarte apreciate precum ginkgo biloba, lycium, musetel, etc…

Motivul pentru care albinele il produc este sa apare stupul de infectii, microbi si mucegaiuri. Efectele recunoscute ale propolisului sunt cele cicatrizante, antibiotice, antitumorale. Lista afectiunilor in care se foloseste propolisul este foarte lunga, dar putem enumera eczeme, rujeola, zona Zoster, keratoze, micoze, arsuri, amigdalite si sinuzite, afectiuni cardiologice. Un astfel de produs este Aloe Propolis Creme adus pe piata de catre firma Forever Living Products.

Exista oameni care sunt alergici la propolis, din acest motiv este recomandat sa se foloseasca la indicatia medicului.