Categorii

Campania de inițiativă civică “Din respect pentru sigheteni”

Data publicarii: 04.12.2012 ora 03:12 PM


Nicolae Iuga propune Campania de inițiativă civică
“Din respect pentru sigheteni”
3 decembrie 2012: Sighetu Marmației. Candidatul Iuga Nicolae, pe colegiu 6 deputați Sighetu Marmației a propus locuitorilor din Sighet o Campanie de inițiativă civică prin care să atragă atenția autorităților centrale și locale, precum și candidaților la alegerile parlamentare asupra problemelor cu care se confruntă municipiul Sighetu Marmației.
Campania de inițiativă civică “Din respect pentru sigheteni” își propune să implice sighetenii activ în rezolvarea problemelor comunităților locale. În acest oraș există un număr de probleme comune care afectează cea mai mare parte a cetățenilor orașului Sighet.
Această Campanie a luat naștere în urma consultărilor cu populația, efectuată de către Nicolae Iuga, sighetean , candidat la funcția de deputat pentru Parlament. “Este o perioadă de campanie electorală și trebuie să vă spun că pe parcursul acesteia la întâlnirile cu cetățenii , am discutat multe probleme care au nevoie de rezolvare. Cred că este important ca fiecare politician, care dorește să le ceară votul, să vină în fața oamenilor și să le propună soluții pragmatice la problemele lor.Noi, sighetenii, dacă suntem uniți, putem fi o forță care să-i determine pe cei care sunt în funcții de conducere, la nivel central și local, să se implice activ în găsirea de soluții pentru nevoile noastre”, a declarat Nicolae Iuga. Această cauză este susținută și de către candidatul pentru Senat, Vasile Vlașin, care va promova aceste doleanțe la nivelul autorităților centrale.
Prima acțiune care se va declanșa în cadrul acestei campanii va fi o petiție cu strângere de semnături, numită “Opriți abuzurile Vital, accesul la apă este dreptul nostru!”. În cadrul acestei petiții sunt nominalizate trei cerințe mari, pe care le dorim rezolvate:
1. Impunerea către S.C. Vital S.A. a taxării consumului de apă în sistem individual pentru fiecare locuinţă, prin înregistrarea consumului contorizat prin apometrele individuale (contoarele) existente în interiorul locuinţei;
2. Recalcularea preţului practicat în prezent de către S.C. Vital S.A. pentru persoanele fizice, începând de la 2,5 lei / metru cub de apă (inclusiv TVA şi serviciile adiacente: canalizare etc.)
3. În cazul în care S.C. Vital S.A. nu se conformează punctelor înscrise mai sus, solicităm să luați măsurile legale ce se impun împotriva societății pentru a rezolva punctele mentionate mai sus.
Aceste tabele cu semnături vor fi la sediul de campaniei al candidatului Nicolae Iuga (Sala mică a Hotelului Tisa), cât și la voluntarii care lucrează în cadrul proiectului, care vor merge din ușă în ușă pentru a invita sighetenii să semneze.
Este important să atragem cât mai mulți sigheteni, care să se implice în aceste campanii, care arată că noi avem responsabilitate civică și nu ne mai lăsăm conduși de oameni, care au venit aici impuși de la București sau Baia Mare și care habar nu au de problemele noastre.
Biroul de presă
Candidat Nicoale Iuga
Colegiul 6, Deputați Sighetu Marmației