Categorii

3 solutii prin care cresti gradul de confort al clientilor in magazinul tau

Data publicarii: 27.11.2012 ora 04:11 PM


Pentru vanzatorii care au decis sa dechida magazine fizice sau care detin deja astfel de locatii destinate achizitionarii de servicii si produse, este cunoscuta problema confortului clientului atunci cand intra in magazin. Numeroase studii au atras atentia asupra importantei starii de spirit, dar si a celei fizice a oamenilor in momentul in care achizitioneaza lucruri. Cu cat sunt mai fericiti si se simt mai confortabili intr-un anumit loc, cu atat creste sansa ca acestia sa incheie procese de cumparare mai rapid si mai importante ca valoare economica.

Avand in vedere aceste informatii, este important sa ne gandim si sa identificam exact ce anume ar putea crea disconfort clientilor care pasesc in magazinul nostru si cum anume am putea schimba acest lucru.

De pilda, in perioada aceasta a anului, numarul de cumparatori din magazine creste simtitor, datorita apropierii sarbatorilor, insa, la fel de simtitor scad si temeperaturile. Frigul din magazinul tau poate speria clientii si ii poate trimite in magazinul concurent care acorda o atentie sporita confortului resimtit de cumparator.

Un prim pas in a rezolva aceasta problema il reprezinta posibilitatea de a instala un sistem de ventilare a aerului care sa poata incalzi incaperea. Aceasta solutie poate prezenta unele neajunsuri daca usa magazinului este deschisa de foarte multe ori, lucru care conduce in final, tot spre disconfortul termic al acestora, dar si spre o factura costisitoare a energiei electrice.

O solutie identificata si utilizata deja de foarte multi comercianti detinatori de magazine fizice, este cea a perdelelor de aer. Perdelele de aer fac parte din categoria sistemelor moderne de climatizare si ventilatie si au ca rol principal realizarea unei bariere intre mediul interior si mediul exterior al spatiului in care sunt montate.

Exista diferite tipuri de perdele de aer destinate numeroaselor nevoi ale cumparatorilor, puse la dispozitie de eMenatwork.ro:

Perdeaua de aer in recirculare, de exemplu, este potrivita pentru incaperile care suporta un trafic zilnic intens. Acest tip de perdele este ales pentru spatiile utilizate cu predilectie vara, primavara si toamna.

Perdelele de aer electrice se aleg in situatia in care spatiul pe care intentionam sa il protejam este utilizat intens si in perioada rece, a iernii, incalzirea aerului ventilat de perdea realizandu-se electric.

Pedelele de aer cu apa calda reprezinta o optiune potrivita pentru cei al caror spatiu protejat este folosit pe toata perioada anului si beneficiarul are deja un sistem de incalzire pe apa calda (centrala) de la care poate alimenta perdeaua. Nu se alimenteaza in perioada verii cu apa rece deoarece perdelele pe apa nu au sistem de preluare al condensului.

Asadar, este important sa avem in vedere detalii precum starea fizica a potentialilor nostri clienti, intrucat acest lucru poate determina o atitudine puternic orientata spre cumparare, atingand astfel obiectivul de vanzare al magazinului nostru.