Categorii

Scurta prezentare a beneficiului adus de consumul de afine

Data publicarii: 25.11.2012 ora 12:11 PM


Afinul mai este denumit si vaccinium myrtillus. Afinul este arbustul cu cea mai mare raspandire de la noi din tara in zona alpina, unde formeaza de cele mai multe ori mici padurici cunoscute si sub denumirea de afinisuri. Afinul ajunge la o inaltime de circa cincizeci de centimetri, avand ramuri verzi cu muchiile ascutite, iar dimensiunea frunzelor este de cel mult 3 centrimetri pe lungime si doi centimetri pe latime. Florile afinului sunt mici si solitare, cu o corola de culoare rozalie. Fructele afinului, atat de apreciate ajung sa aiba la maturitate o culoare albastrie spre negru-brumata, diametrul fiind intre sase si zece centimetri. Daca sunt stoarse fructele, obtinem un suc violaceu cu un gust dulceag. Perioada de inflorire este din luna mai pana la sfarsitul lunii iunie.

Pentru scopuri terapeutice si medicinale se folosesc atat frunzele cat si fructele afinului. Frunzele se culeg in anotimpul calduros, dupa care urmeaza procesul de uscare la umbra. Fructele afinului se culeg cand au ajuns la deplina lor maturitate, adica undeva la sfarsitului lunii iunie, pana la sfarsitul lunii august. Daca se opteaza pentru conservarea lor prin uscare, acest proces se face la temperatura de 60-70 grade Celsius.

Dintre principiile active continute in frunze enumeram:

  • Derivati flavonici si taninuri
  • Derivati antocianici

In cazul frunctelor putem vorbi de aceleasi principii active la care se adauga vitamina C, complexul vitaminic B, provitamina A. fructele si frunzele afinului poseda numeraose proprietati antiseptice si astringente.

Fructele afinului au intrebuintati mult mai numeroase decat frunzele in urmatoarele directii:

  • Combaterea diareei
  • Dizenterii cronice. Pentru acest lucru se utilizeaza sub forma de ceaiuri
  • Probleme de vedere
  • Infectii urinare
  • Probleme ale pielii

Cand aceste fructe nu sunt disponibile, aveti la dispozitie din comert o pleiada intreaga de produse ce au la baza afine, in special sucuri. Pentru a va usura alegerea, va spunem ca produsul cel mai bun din punct de vedere calitativ pe care noi il recomandam este in oferta firmei Forever Living Products si se numeste Aloe Berry Nectar. Acesta imbina intr-un mod eficient, placut si gustos sucul de afine cu gelul stabilizat de aloe vera, rezultatul din Aloe Berry Nectar fiind atat pe placul copiilor cat si al adultilor. Aloe Berry Nectar este ideal pentru cresterea imunitatii la copii, pentru detoxifiere si pentru intretinerea sanatatii tractului urinar.