Categorii

Bucură-te de liniştea celor mai frumoase momente alături de puiul tău!

Data publicarii: 23.11.2012 ora 11:11 AM


Primele luni petrecute împreună cu puiul tău pot fi tulburate de momentul neplăcut al colicilor abdominale.

Nu trebuie să te nelinişteşti sau să te învinovăţeşti. Colicile abdominale sunt o stare fiziologică normală, comună bebeluşilor în primele 3-4 luni de viaţă, indiferent dacă sunt hrăniţi cu lapte matern sau nu.

Durerea cauzată de colici apare brusc şi este însoţită de plânsul excesiv al bebeluşului. Episoadele se repetă de mai multe ori în timpul zilei, mai ales după-amiaza târziu şi în timpul nopţii, fără a avea un motiv specific precum: foame, oboseală, temperatură ridicată sau nevoia de schimbare a scutecului.

Momentele de irascibilitate şi plâns necontrolat pot fi însoţite de încordarea şi flexarea picioruşelor la piept, înroşirea sau invinetirea feţei. Informează-te din timp şi fii pregătită să calmezi colicile abdominale ale puiului tău pentru a păstra liniştea celor mai frumoase momente împreună.

Cum recunoşti colicile bebeluşului:

 • Plâns excesiv– crize de plâns prelungit, fără un motiv specific
  • Debut  – fiecare episod are o durata clar determinată, cu început şi sfârşit. Debutul este brusc, fără nicio legatură cu starea anterioară a bebeluşului şi apare, de obicei, în timpul serii.
  • Diferite faţă de episoadele de plâns “normal’ – episoadele de plâns datorate colicilor sunt mai intense, mai zgomotoase şi mai sonore ca cele “normale”. Plânsul sună ca şi cum bebeluşul ţipă şi pare că are dureri.
  • Mişcările corpului – bebeluşul este neliniştit, îşi mişcă mult mâinile şi picioarele.
  • Nu poate fi consolat – bebeluşii care au colici sunt foarte greu de liniştit, indiferent de încercările părinţilor.  Pot exista şi momente mai liniştite, dar copilul rămâne agitat.

Diareea, vărsăturile, febra nu reprezintă simptome ale colicilor bebeluşilor. Dacă bebeluşul tău are unul dintre aceste simptome sau dacă nu eşti sigură că suferă din cauza colicilor, consultă medicul.

Cum te susţine Infacol?

Infacol® este o suspensie orală care ajută la eliberarea gazelor şi calmează colicile abdominale ale bebeluşilor.

Ingredientul activ din produsul Infacol este simeticona, un antiflatulent care favorizează contopirea micilor bule de gaz captive şi formarea unor bule mai mari pe care bebeluşul le poate elimina mai uşor. Astfel, utilizat înaintea fiecărei mese a bebelusului, Infacol® ajută la eliberarea gazelor si calmează colicile abdominale ale bebeluşilor.

 • Se poate administra din prima zi de viaţă a bebeluşului
 • Este sigur şi bine tolerat, nu conţine zahăr, alcool sau coloranţi
 • Uşor de administrat, datorită pipetei dozatoare – se administrează bebeluşului 1 pipeta = 0,5 ml, înainte de fiecare masă
 • Are o aroma placuta, de portocale
 • Nu necesită preparare prealabilă

Infacol® trebuie utilizat timp de câteva zile pentru a obţine cele mai bune rezultate. Continuarea utilizării Infacol® poate ajuta la prevenirea acumulării de gaze.

Infacol® este un dispozitiv medical, disponibil în farmacii. Citiţi cu atenţie prospectul.