Categorii

Factorii SEO care influenteaza rezultatele motoarelor de cautare

Data publicarii: 20.11.2012 ora 09:11 PM


Dincolo de etapele de off-Page SEO, realizate inca de la crearea unui site profesional, din structura de programare a siteului, factorii on-page conteaza de asemenea in procesul de optimizare pentru motorul de cautare. Partea frumoasa este ca tehnicile de SEO pe pagina sunt usor de invatat si nu sunt necesare cunostinte tehnice de specialitate.

Dar mai intai, ce sunt factorii SEO on page?
Ne referim la acele actiuni destinate sa contribuie la imbunatatirea pozitiei in motoarele de cautare. Acesti factori sunt:
1. Continutul
Stim prea bine si am auzit de multe ori ca „The content is the king”. Cei care fac SEO stiu acest lucru deja. Continutul unei pagini web ajuta pagina sa fie eligibila pentru o pozitie in rezultatele motoarelor de cautare. Orice utilizator foloseste un motor de cautare intrucat vrea informatie relevanta pentru intrebarile sale. De aceea, este important sa creati intotdeauna continut de calitate. Daca nu aveti timp sa faceti acest lucru, puteti angaja o firma care s-a specializat pe creare de continut.
2. Tagurile din titlu
Acestea sunt al doilea cel mai important factor, dupa ce siteul a fost populat cu continut unic, relevant si de calitate. Despre acestea s-a scris mult pe siteurile specializate in optimizarea SEO.
3. URL corect construit
Alaturi de linkurile interne plasate corect, tehnicile de SEO au inclus si o ierarhizare a categoriilor unui website, bazat pe structurarea ordonata a acestuia.
Un URL bun va arata clar ierarhia informaţiilor de pe pagină. Ca exemplu, un URL „Corect” ar trebui sa urmeze urmatoarea forma: Home/Categorie/Subcategrie/Produs/Descriere.
Informatia din URL se utilizeaza in calcularea relevantei unei pagini web pentru motoare. Datorita acestei ierarhii, un motor de cautate ca determina continutul paginii inca de dinainte de a cerceta continutul ei. Spre exemplu, un URL precum www.xyz.com/titlu/47887458 NU este un URL corect, deoarece nu da nicio informatie despre continutul paginii. URL-ul „bun” se poate fixa automat din admin sa apara intr-o anumita ordine, indiferent ca folositi platforma proprie sau una de WordPress, Blogspot etc.