Categorii

O polita de Asigurare CASCO

Data publicarii: 19.11.2012 ora 05:11 PM


Pentru a va proteja masina este nevoie de ceva mai mult decat de atentie. Cu totii stim care sunt riscurile la care este supus un autoturism indiferent unde v-ati afla. Fie ca sunteti in trafic sau  masina este in parcare, exista o multime de modalitati in care aceasta poate fi avariata. Fiind un bun atat de valoros, nici reparatiile nu sunt chiar ieftine, astfel ca, daca doriti sa va protejati automobilul, o buna varianta de a face acest lucru este incheiand o polita de asigurare CASCO. O asigurare CASCO mai ieftina va asigura in fata pericolelor care va pot afecta masina.

Prin intermediul politei de asigurare CASCO va puteti proteja automobilul in caz de avarie partiala sau, cat si in caz de furt total sau partial al automobilului. Evident sunt excluse de la despagubire masinile avariate in anumite situatii, dupa cum urmeaza: in cazul in care avaria respectiva a fost produsa de catre proprietarul masinii, de apropiati ai acestuia sau interpusi, in cazul in care a fost afectat un cauciuc al masinii, dar nu si janta, in cazul unei avarieri a masinii cu substante corozive, in cazul in care avaria se datoreaza faptului ca ati mers cu masina prin apa.

Daca RCA-ul este o polita de asigurare auto pe care toti cei care au masinile inmatriculate in Romania sunt obligati sa o incheie, in cazul CASCO situatia este diferita. In primul rand CASCO este facultativ si in al doilea rand poate fi incheiata in general numai de catre proprietarii automobilelor inmatriculate in Romania care au o varsta mai mica de 8 ani (12 ani in cazul altor campanii de asigurari), cat si pentru automobilele de epoca.

Pe langa prima de asigurare pe care trebuie sa o platiti pentru polita de asigurare CASCO, trebuie sa fiti atenti si la suma asigurata, cat si la valoarea fransizei. Suma asigurata se incearca a se estima cat mai aproape de adevar si in acest sens se va porni de la valoarea de nou a masinii, la care se va aplica o corectie in functie de varsta masinii. Daca includem pe polita de asigurare respectiva si dotarile suplimentare ale masinii vom estima valoarea acestora in acelasi mod si o vom adauga la cea obtinuta anterior. De asemenea, trebuie sa fim atenti la valorea fransizei, adica la acea parte din valoarea unei pagube pe care asiguratul o va plati din buzunar (trebuie sa fim atenti la modul in care aceasta se calculeaza intrucat aceasta variaza de la o companie de asigurari la alta).