Categorii

Dracula – o temă pentru dezvoltatorii români de aplicații pentru iPhone

Data publicarii: 16.11.2012 ora 10:11 PM


O companie românească a dezvoltat două aplicații pentru iPhone, în limba engleză și destinată pieței din USA, care promovează turismul românesc precum și bucătăria tradițională românească , pornind de la legenda lui Dracula. Optimbyte Software a creeat astfel, pentru clientul său, Rentrop&Straton, aplicațiile „The Real Story of Dracula” si „Dracula’s Cookbook”.

Prima este o aplicație care prezintă pe lângă mitul și legenda lui Dracula, o secțiune de turism care prezintă informații generale turistice și hoteluri, vile și pensiuni din zona Bran – Moeciu. Turiștii pot vizualiza o listă de peste 100 de locații de cazare și pot efectua rezervări direct din interiorul aplicației, prin intermediul site-ului booking.com. Imaginile sunt incluse direct în aplicație, astfel încât nu se face un trafic mare de date prin internet dar pentru funcțiile de rezervare este necesară conexiunea la internet.
Aplicația dispune de integrarea Facebook, utilizatorii având opțiunea să distribuie conținut sau să aprecieze pagina aplicației. Ioan Ungureanu, programatorul care a dezvoltat această aplicație gratuită, afirmă că: Aplicația a fost foarte bine primită de utilizatori. Ne așteptam să fie instalată de posesorii americani de iPhone, însă am rămas surprinși să vedem că sunt utilizatori din întrega lume care folosesc aplicația și că aceștia vin din Canada, Australia, Germania dar și din țări mai puțin expuse tehnologiei informației cum sunt Indonezia sau Pakistan.
Cea de-a doua aplicație, de data aceasta pusă în vânzare pe App Store la prețul de 3,99 USD, se referă la rețetele lui Dracula. Ioan Ungureanu precizează că această aplicație a fost descărcată în principal de către utilizatorii din USA și Canada. Rețetele exotice asociate lui Dracula se pare că sunt foarte apreciate în partea de Nord a Americii. „Intenționăm să dezvoltăm aplicații și pentru piața din România și chiar avem un proiect legat de anumite zone turistice din România. Consider că intenția Ministerului Turismului de a promova prin intermediul imaginii lui Dracula activitatea turistică din România este una binevenită. Credem că astfel de aplicații pot aduce o imagine mult mai bună și pot atrage mai mulți turiști în România”, a mai declarat Ioan Ungureanu, care este și unul din fondatorii companiei Optimbyte Software.
Ioan Ungureanu
Bucuresti,
Str. Plaiul Campinei nr. 18
0726744222
server@web-soft.ro
www.web-soft.ro