Categorii

Din noiembrie, oradenii circula cu liniile de transport dedicate preventiei si controlului diabetului

Data publicarii: 16.11.2012 ora 02:11 PM


Diabetul zaharat poate aparea la orice varsta, indiferent de sex, profesie sau stare materiala, iar odata instalat, nu se poate vindeca. In acest context, preventia, diagnosticarea precoce si controlul eficient al acestei boli sunt esentiale, iar informarea publicului larg devine vitala.

Pentru ca mesajele educative sa ajunga in randul publicului larg, in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Oradea si Regia Autonoma de Transport Local Oradea, dedica doua mijloace de transport in comun preventiei si controlului in diabetul zaharat, care vor circula pana in anul 2013. Astfel, un tramvai si un autobuz poarta mesajul campaniei: ”Controleaza-ti diabetul –  In cazul diabetului educaţia inseamna prevenţie şi control!”.

In acest fel, populaţia va fi expusa in mod direct mesajului campaniei, in incercarea de a conştientiza importanţa prevenţiei şi controlului diabetului. Vizibilitatea mesajelor şi implicarea autoritaţilor locale reprezinta un pas important catre atingerea obiectivelor propuse, de informare si educare a publicului.

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, isi propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum si asupra controlul eficient al diabetului si imbunatatirea stilului de viata pentru persoanele afectate de aceasta boala. De asemenea, campania vizeaza implicarea specialistilor, autoritaţilor si mass-media in propagarea mesajului de alarma cu privire la incidenţa si prevalenta crescuta a cazurilor de diabet in Romania.

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, este organizata de Societatea Romana de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului sunt Asociaţia Romana de Educaţie in Diabet şi Federaţia Romana de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinuta de catre Primaria Municipiului Oradea şi Regia Autonoma de Transport Local Oradea.

 

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical