Categorii

SeoNet.ro AdServer

HostMama

gazduire web ieftina

Placinta cu branza dulce aromata

Data publicarii: 12.11.2012 ora 09:11 PM


Tuturora ne place pateul cu branza, strudel cu branza sau placinta cu branza sarata sau dulce. Mama facea placinta cu branza cu aluat facut in casa insa nu aluatul de foietaj si cat cel normal ca de placinta cu mere.

Sunt multe moduri prin care poti sa prepari o placinta cu branza, insa primul lucru de care trebuie sa ne legam este aluatul, fie il cumparam fie il facem in casa. De obicei placinta cu branza se face cu foietaj care este destul de greu de facut in casa asa ca cel mai bine si mai usor este sa-l cumperi gata facut. Chiar daca e din comert e ok si Jamie Oliver recomanda sa cumperi aluatul gata facut.

Dupa ce ai scapat de alegrea aluatului trecem la umplutura, branza dulce sau branza sarata insa cateodata merge si cea dietetica pentru ca fie o facem sarata cu putina sare fie adaugam zahar si o indulcim. Eu am ales sa o fac cu branza dulce, de fapt am avut branza dietetica pe care am indulcit-o cu zahar si am adaugat 1-2 oua si putina smantana.

Pentru o aroma deosebita recomand esenta de rom, putina coaja de lamaie si stafide. Secretul ca stafidele sa fie moi si aromate este sa se tina in esenta de rom sau coniac cel putin 2 ore sa se hidrateze bine si sa traga din aroma esentei sau coniacului. E bine chiar in lichidul in care se hidrateaza stafidele sa amestcam si 1-2 linguri de zahar, sa fie dulci. Nu am incercat insa cu siguranta cred ca merge ar fi sa punem si niste caise uscate taiate mai bucatele.

Am punctat aluatul si umplutura ne apucam de treaba, montajul se realizeaza usor cu foile de cumparat pentru placinta. O foaie de aluat apoi se unge cu ulei alta foaie de aluat iarasi ulei si asa mai departe. Se pune umplutura apoi din la fel se creaza si foaia de deasupra. Se inteapa foaia de deasupra cu o furculita sau un varf de cutit dupa care se da unge cu un galbenus de oua cu 2-3 linguri de apa rece sa prina o culoare aurier frumoasa.

Se trage la cuptor cam 40-50 de min si cand se scoate se umezeste foia de deasupra cu putina apa rece, ba chiar se pune un prosp umed astfel inca foia sa nue farame usor.

O minunatie de placinta cu branza !