Categorii

Cele mai bune sisteme de profile de aluminiu si otel Alukonigstahl folosite pentru reabilitarea Hotel Cismigiu

Data publicarii: 02.11.2012 ora 07:11 PM


Construit in 1912, Hotel Cismigiu a fost reabilitat folosindu-se sisteme de profile de aluminiu si de otel de la Alukonigstahl.
Intreprinse intre 2009 si 2012, lucrarile de reabilitare au pastrat fatada originala, insa au refacut in totalitate structura interioara. Pentru realizarea Pentru pastrarea aspectului original al ferestelor, Alukonigstahl a propus sistemul de ferestre din aluminiu Schuco AWS 65 BS. Denumite si ferestre bloc, acestea au profile cu adancimea de 65 mm, fara cercevea vizibila. Printre caracteristicile acestor ferestre se remarca latimile vizibile foarte inguste de 67 mm, izolarea termica conform normelor actuale, in timp ce baghetele pentru prinderea geamului nu sunt vizibile. Feroneria Schuco AvanTec folosita, ascunsa in faltul ferestrei si lasand la vedere doar manerul elegant, contribuie si ea la aspectul suplu si armonios al ferestrelor.
O atentie aparte au cerut ferestrele rotunde de la mansarda, unde a fost necesara folosirea unei feronerii speciale, ce permite deschiderea acestor elemente.
Un alt element ce a necesitat o solutie deosebita a fost usa monumentala de la intrare. Aceasta a fost construita din profile de otel izolate produse in Elvetia. Sistemul Jansen Janisol, distribuit de Alukonigstahl, este un sistem folosit in intreaga Europa pentru restaurarea cladirilor istorice.
Modernizarea cladirilor este o tema a carei importanta este in crestere atat pentru industria imobiliara, cat si pentru societate. Datorita pozitionarii lor, de cele mai multe ori, in zonele centrale ale oraselor, cladirile vechi au un mare potential. Modernizarea lor nu aduce doar o crestere a valorii de piata a imobilului respectiv, ci are si un efect pozitiv asupra intregului mediu urban. Reusita modernizarii atat din punct de vedere al aspectului, cat si din punct de vedere energetic al cladirilor vechi va fi provocarea urmatorilor ani pentru arhitecti si investitori, avand in acelasi timp un efect semnificativ asupra oraselor viitorului.
Infiintata in 1864 in Retz, Austria de catre Jakob Konig, Alukonigstahl este prezenta pe piata romaneasca din 1995. Avand reprezentante in 11 tari europene, compania isi propune excelenta pentru toate serviciile si produsele distribuite. Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile Alukönigstahl, va rugam sa vizitati www.alukoenigstahl.ro si http://case.alukoenigstahl.ro/.