Categorii

“Sharing Trust Society: The Experiment”

Data publicarii: 31.10.2012 ora 06:10 PM


Asociatia MACAIA a organizat anul acesta proiectul “Sharing Trust Society: The Experiment”, o initiativa artistica de tip interventie culturala care a propus experimentarea unei societati artistice alternative unde principalele valori sunt colaborarea, generozitatea si schimbul de bune practici – proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.
In perioada 18.07.2012 – 1.08.2012 a avut loc etapa de experimentare si definitivare a conceptului de societate alternativa – 60 de artisti din Romania, Bulgaria, Germania, Franta, Polonia, Rep. Moldova, Grecia, Italia au convietuit si au creat in natura experimentand concepte alternative de trai. In perioada 2 – 5 august acestea (conceptele create) au fost experimentate la o scara larga in cadrul evenimentului festival Waha unde timp de patru zile cei 600 de oameni prezenti la eveniment au fost invitati sa participe activ in cadrul momentelor artistice si workshopurilor propuse (experimente sonore, concerte, dans, performance, flow arts si fire arts, landart, constructii, deco).
Va invitam joi, 1 noiembrie 2012, la Casa Carol 53, incepand cu ora 21.00, sa retraim atmosfera si energia experimentate in cadrul Sharing Trust Society: The Experiment. Evenimentul este deschis publicului larg si va avea trei componente: prima ora va fi dedicata vizionarii unui scurt documentar despre cum s-au creat comunitatea alternativa, constructia si activitatile artistice prezentate in cadrul evenimentului Waha; urmeaza apoi prezentarea studiului antorpologic realizat cu privire la “Sharing Trust Society: the Experiment” ce va invita publicul participant la discutii si dezbateri, intrebari, feedback, planuri de viitor. In a treia parte a serii ne vom bucura de muzica live cu Mr. Pop la saxofon si Ati de Chile pe ritmuri jazz, swing si latin funk, apoi cu Djane Roua si Dj Latam pe ritmuri elektro. Va asteptam!