Categorii

Personalitati marcante prezente intr-un moment de inalta semnificatie: sfintirea Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”

Data publicarii: 21.09.2012 ora 08:09 PM


Personalitati marcante ale lumii medicale, autoritati, oameni de cultura si pacienti s-au reunit in amfiteatrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” pentru a marca, in data de 21 septembrie 2012, un moment de inalta semnificatie: ceremonia de sfințire a unitatii sanitare. Evenimentul a fost prilejuit de finalizarea tuturor lucrarilor de construcție, reabilitare și modernizare.
“Necesitatea reabilitarii acestui spital a fost imperativa, atunci cand ai performanta ca scop. Sprijinul autoritatilor si al colegilor mei a fost decisiv pentru a putea realiza constructia, dar si pentru a mentine functional un alt compartiment, in acelasi timp. Acest demers a fost derulat pe o perioada de patru ani, iar acum, la final, s-a simtit nevoia ca aceasta lucrare a omului sa fie sfintita, pentru ca, pana la urma, Dumnezeu lucreaza prin oameni. Am adus in sprijinul pacientilor cele mai avansate tehnologii si am dorit ca sprijinul oferit acestora sa fie mai mare”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”.
Deschiderea evenimentului a fost marcata de o conferinta de presa, in cadrul careia s-a reafirmat nevoia de performante medicale sustinute. Importanti lideri de opinie si colaboratori ai spitalului au vorbit despre noul corp de cladire al spitalului, punctand importanta existentei acestuia prin referire la contextul medical romanesc. Spitalul adaposteste un centru modern de hemodializa, sectia de Terapie intensiva nefrologica, Centrul de diagnostic si tratament ambulatoriu, laboratoare si o sala de conferinte multifunctionala. In paralel, au fost finalizate lucrarile de consolidare, recompartimentare, refunctionalizare si renovare a corpului vechi de cladire.
Ceremonia de sfintire a fost oficiata de Preasfintitul Varlaam, Episcop-Vicar Patriarhal, si Parintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Manastirii Putna, alaturi de preotul spitalului si ceilalti preoti slujitori.
Printre personalitatile marcante care au luat parte la ceremonia de sfintire a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” s-au numarat prof. univ. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Florian Popa, fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, reputat profesor si membru al Comisiei de Sanatate din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florian Bodog, secretar de stat in Ministerul Sanatații, prof. univ. dr. Eugen Moța, președintele Societatii Romane de Nefrologie.
De asemenea, la eveniment au mai fost prezenti prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie, conf. univ. dr. Vasilica Cristescu, managerul Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Paulescu”, prof. univ. dr. Petre Calistru, managerul Centrului de Diagnostic si Tratament „Dr. V. Babes”, prof. univ. dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, precum și prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, șeful Clinicii de Medicina Interna și Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical