Categorii

Lupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la Oradea!

Data publicarii: 17.09.2012 ora 04:09 PM


Campania Nationala “Controleaza-ti Diabetul” continua in aceasta toamna la Oradea si se va desfasura in perioada 10-14 noiembrie, pentru a atrage atentia cu privire la incidenta crescuta a cazurilor de diabet din Romania. Evenimentul va fi organizat stiintific de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oradea.
Evenimentul coincide cu Saptamana de Lupta Impotriva Diabetului si cu Ziua Mondiala a Diabetului, si se va derula pe parcursul a 4 zile. Manifestarea va include o serie de activitati dedicate atat publicului profesionist, cat si publicului larg. Obiectivul tuturor actiunilor din aceasta perioada este acela de a constientiza importanta preventiei si controlului diabetului zaharat.
In data de 10 noiembrie, mari nume din diabetologia romaneasca se vor reuni in cadrul unui simpozion stiintific pentru a discuta problematica diabetului zaharat in Romania, precum si a dezbate cele mai noi solutii terapeutice, pentru a oferi persoanelor cu diabet speranta si o calitate mai buna a vietii. Manifestarea va fi coordonata de presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Mota, si de asemenea, de prof. univ. dr. Amorin Popa, presedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sanatatii.
„Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul a ajuns la cea de-a treia editie, si ca de fiecare data ne propunem sa responsabilizam publicul larg in privinta preventiei diabetului zaharat. Ne dorim sa-i facem sa constientizeze incidenta diabetului zaharat, sa previna si sa controleze aceasta afectiune ale carei statistici sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. La nivel mondial sunt 366 de milioane de persoane cu diabet zaharat si se preconizeaza ca pana in 2030 acest numar va creste la 552 de milioane”, a declarat prof.univ.dr. Maria Mota, Presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
„Ma bucur ca anul acesta Oradea devine simbolul luptei impotriva diabetului, prin marcarea la nivel national a Zilei Mondiale a Diabetului. Doar impreuna: medici, autoritati, persoane cu diabet si prin intermediul presei, putem trage un puternic semnal de alarma, in privinta importantei preventiei diabetului zaharat, precum si a controlului eficient al acestei afectiuni. Preventia si controlul sunt mesajele cheie ale Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul. Veniti alaturi de noi sa facem miscare, adoptati o alimentatie sanatoasa si astfel putem contribui la lupta impotriva diabetului.”, a declarat prof.univ.dr. Amorin Popa, presedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sanatatii.
In cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul vor avea loc si activitati dedicate publicului larg, precum actiunea de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicate, care se va desfasura timp de 2 zile, intr-un cort special amenajat in centrul orasului Oradea. In cadrul campaniei va fi amenajata si o zona dedicata educatiei in diabet, unde persoanele care sufera de aceasta afectiune pot afla informatii utile de la specialisti in domeniu, despre cum sa isi tina boala sub control.
Avand in vedere ca unul dintre sfaturile specialistilor legat de preventia diabetului se refera la practicarea regulata a sportului, activitatile fizice vor avea un rol deosebit de important in cadrul campaniei: marsul biciclistilor „Sanatate pe doua roti. Impreuna impotriva diabetului”, „Sport pentru tine, miscare pentru sanatatea ta”.
Inscrierile pentru participarea la simpozionul stiintific se fac pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro. Participarea este gratuita, pe baza inscrierii. Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oradea
Parteneri stiintifici: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociatia Romana de Educatie in Diabet

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Contact: Diana Nanciu, Specialist PR & Comunicare, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro