Categorii

Cum ne alegem mobila

Data publicarii: 28.08.2012 ora 06:08 PM


Asistăm astăzi la o extindere majoră a paletei de oferte în randul producătorilor şi importatorilor de mobilă. Dacă în trecut parinţii noştri aveau opţiuni limitate rezumându-se adeseori la doar câteva elemente: o masă, un pat, un şifonier, acum alegerea mobilierului presupune o operaţiune mult mai laborioasă.
Pentru început, este foarte important să plecăm de acasă cu multe măsurători efectuate în prealabil, pentru o mai bună exploatare a spaţiului ce urmează a fi decorat.
De asemenea, aspectul poate cel mai important este o evaluare a bugetului pentru fiecare încapere ce urmează a fi mobilată. Dezvoltarea sferei producătorilor şi importatorilor de mobilă a dus la o ofertă complexă pentru care se poate opta, indiferent de veniturile fiecăruia.
Dacă dispunem de un buget mai ridicat, speciliaştii în decoraţiuni ne recomandă să nu facem rabat de la calitatea mobilierului, acesta reprezentând deseori o investiţie inspirată pe o perioadă îndelungată. Dacă avem în vedere durata de viaţă a unui mobilier, trebuie spus faptul ca lemnul masiv ocupă de departe primul loc la capitolul longevitate şi trăinicie. Un producător important de astfel de mobilier pe piaţa românească este Casa Mobila Simex (http://www.mobilasimex.ro/), ce şi-a obişnuit clienţii în cei peste 20 de ani de activitate cu mobilă de lux, de o eleganţă aparte. Oferta este un variată şi se adresează atât nevoilor unei case, cât şi celor ale unui birou sau hotel.
Un alt aspect important de care trebuie să ţinem seama este contactul mobilierului cu umiditatea, fie că ne referim la decorarea unei băi sau a unei bucătării.
Asortarea culorii mobilei cu cea a pereţilor şi a parchetului este un alt factor esenţial.
O atenţie specială se acordă camerei copilului unde, având în vedere studiile recente ale specialiştilor, care au demonstrate faptul că palul conţine elemente cancerigene, indicat este să alegem mobilă din lemn masiv, având colţuri rotunjite, pentru a preveni în acest fel eventuale accidentări.
Cu puţină atenţie şi ţinând cont de câteva aspect ce nu trebuie neglijate, putem transforma achiziţionarea unui mobilier, dintr-o corvoada într-o experinţă plăcută.