Categorii

Locuintele sustenabile iti reduc costurile cu pana la 40%

Data publicarii: 18.08.2012 ora 11:08 AM


Romania anului 2012 evidentiaza o piata imobiliara ce da semne de revenire si un tip de cumparator pregatit sa investeasca intr-o locuinta pana la 70.000 – 80.000 EUR, echilibrat, si care isi doreste un raport calitate-pret bine definit pe termen lung, idee care se regaseste si in pretul utilitatilor si materialelor de constructie. Desi costul acestora va creste din ce in ce mai mult, oamenii vor alege pe viitor o casa care sa le satisfaca nevoia de spatiu, dar care sa consume cat mai putin.

Tehnologia folosita de catre unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori imobiliari de pe piata, Ozone Homes reprezinta un reper pentru domeniul constructiilor in secolul XXI.

Durata de viata, stiintific demonstrata, a constructiilor este de 60 de ani, comparativ cu cea a constructiilor clasice, care este de 50 de ani. Panourile prefabricate simplifica procesul de constructie, deoarece inlocuiesc trei mari componente: sistemul structural, armatura si izolatia. panourile asigura cresterea productivitatii muncii, eliminarea pierderilor si un timp scurt de executie. Constructiile de tip Ozone Homes asigura diminuarea substantiala a costurilor de intretinere cu pana la 40% in comparatie cu cele traditionale si a emisiilor de CO2. Incalzirea se realizeaza prin panouri radiante.

Eficienta energetica, eficienta costurilor, flexibilitate arhitecturala, siguranta si rezistenta, precum si o responsabilitate ridicata fata de mediu se numara printre caracteristicile sistemului implementat in Romania de catre dezvoltatorul australian.

Am ales sa investim in eficienta cladirilor pentru a oferi o alternativa de durata cumparatorului, si apoi i-am facut alegerea accesibila, prin reducerea costurilor si a timpului de executie. Faptul ca specialistii ne-au confirmat performanta este inca un atu al Avalon Residence, proiect dezvoltat de Ozone Homes”, a precizat Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.

 

Costurile de constructie de baza sunt relativ mai ridicate decat in cazul constructiilor conventionale insa eficienta lor superioara este dovedita prin numeroase aspecte ulterioare investitiei. Panourile Ozone sunt prelucrate direct in fabrica, ceea ce presupune planificare exacta a costurilor de constructie si a cantitatilor de materiale necesare. In prezent, doar o unitate completa de productie pentru acest tip de panouri exista in Romania. O a doua astfel de unitate poate fi alcatuita si amplasata cu usurinta in apropierea unui proiect de importanta majora. Formarea in utilizarea si aplicarea panourilor Ozone poate fi furnizata in Romania sau in strainatate. Capacitatea curenta a unitatii de productie din Romania este de 150.000 m²/ an. Cu toate acestea, daca este nevoie, capacitatea poate fi marita.

 

Constructiile sunt realizate din panouri prefabricate realizate din numeroasestraturi OSB3 (OSB3 este un compus din radacini organice de copac); inauntru exista spuma de poliizocianurat (PIR). Placile de oxid de magneziu, care sunt atasate tuturor suprafetelor interioare si exterioare, furnizeaza o rezistenta la foc de doua ore pentru constructia propriu-zisa. Panourile structurale izolante au o lungime de 2800 mm, latime de 1250 mm si o grosime intre 120 si 240 mm.

 

Printre beneficiile constructiilor Ozone Homes se numara:

 • rezistenta la transmisia de vapori de apa – poate fi folosita in spatii cu umiditate de peste 95%
 • rezistenta sporita la foc (peste 120 de minute)
 • rezistenta mare la imbatranire,
 • caracteristici fonoabsorbante excelente,
 •  rezistenta sporita la impact/socuri,
 • rezistenta ridicata in caz de seism,
 • capacitate de izolare termica, care nu se gaseste la niciun alt material izolant folosit pana acum – spuma din poliizocianurat asigura cel mai bun coeficient de transfer termic din categoria materialelor termoizolatoare (λ = 0,022 W/mK).

In urma tuturor acestor performante, Avalon Residence, primul bloc ecologic din Romania, proiect semnat Ozone Homes, a fost auditat energetic de catre Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri si a primit un maximum de 100 de puncte, clasa A (eficienta energetica ridicata), pe Certificatul de performanta energetica. Din punctul de vedere al consumului anual specific, au fost identificate urmatoarele valori:

 • incalzire – 24.91 kWh /mp/an,
 •  apa calda de consum – 67.27 kWh /mp/an,
 • climatizare – 10.75 kWh /mp/an,
 • ventilare mecanica – 0.06 kWh /mp/an
 • iluminat artificial – 14.21 kWh /mp/an.

 

Tehnologia de Constructie Ozone Homes protejeaza resursele naturale ale planetei, datorita componentelor sale ecologice si reciclabile.

65% din materialele folosite sunt reciclabile, putand fi reutilizate dupa durata de viata a cladirii, comparativ cu 25% din materiale in cazul constructiilor din beton si 35% din materiale in cazul constructiilor pe structura de otel. Din punct de vedere al poluarii aerului si apei, al emisiilor de gaze si CO2, comparativ cu sistemele conventionale (beton, caramida si otel), atat pe durata procesului de productie, cat si pe intreaga durata de viata a cladirii, impactul asupra mediului este unul redus.

Panourile Ozone sunt inchise ermetic oferind un control exact asupra calitatii aerului din interior, protejandu-va de alergeni, umiditate sau praf. Fiind compatibila cu sistemele fotovoltaice si solare, Tehnologia de Costructie Ozone Homes ofera o valoare de aproape net-zero pentru constructiile verzi.

 

In ultimii ani, publicul din Romania a primit foarte bine ideea de casa ecologica fapt demonstrat si prin faptul ca Avalon Residence, proiectul ECO al Ozone Homes, a fost rezervat inca din faza de proiect si apoi vandut in proportie de 70%.