Categorii

Cum alegem un aparat de aer conditionat

Data publicarii: 10.08.2012 ora 06:08 PM


Parte din viata noastra de zi cu zi, aerul conditionat ofera confort aproape oriunde: acasa, in magazine, restaurante, birouri sau hoteluri. De fapt, este greu sa ne imaginam viata moderna fara folosirea unui sistem de aer conditionat.

Acesta genereaza senzatia placuta a unei atmosfere optime, aproape de ideal, pentru conditii optime de locuit sau de munca. Sistemul pune la dispozitie aer rece atunci cand este cald afara si in timpul perioadelor mai reci din timpul toamnei si iernii, puteti utiliza setarile acestuia pentru a va incalzi locuinta.

Pentru a intelege mai usor modul de functionare al unui aparat de aer conditionat, vi-l puteti imagina ca fiind un frigider domestic. Prin schimbatorul de caldura cu care este dotata unitatea interna, aerul cald dintr-un spatiu va fi inlocuit cu aer rece. Sistemele tip split presupun o unitate de perete interioara si una exterioara, conectate cu tubulatura de cupru. Vara unitatea interioara inlocuieste aerul cald distribuind apoi aer rece in camera, toata aceasta actiuni putand fi monitorizata cu ajutorul telecomenzii care comunica permanent termostatului unitatii interne temperatura solicitata de dumneavostra.

Pe timpul iernii sistemul functioneaza exact invers. Caldura care este prezenta in mod natural in atmosfera exterioara, chiar pe timp de inghet, este preluata si transferata la interior. Aparatele de aer conditionat care pot si sa incalzeasca si sa raceasca spatii sunt cunoscute drept pompe de caldura. Un aparat de aer conditionat daikin de acest tip poate inlocui total incalzirea centrala. De asemenea, un alt avantaj este ca acesta permite oprirea completa a sistemului de incalzire centrala pe timpul primaverii si toamnei, putand astfel folosi doar atunci cand este necesar sistemul de climatizare.

Pe langa controlul temperaturii, aparatele de aer conditionat regleaza si umiditatea si viteza jetului de aer, astfel incat interiorul incaperii sa fie placut acasa sau la birou.

Pe langa caracteristicile tehnice deosebite, climatizoarele moderne au un nivel minim de zgomot, functioneaza la temperaturi extreme, sunt ergonomice si sunt disponibile in cadrul unor oferte personalizate care va faciliteaza obtinere celui mai avantajos pret.

Pentru mai multe detalii vizitatiĀ www.superklima.ro