Categorii

Alternative pentru cartusele de imprimanta OEM

Data publicarii: 31.07.2012 ora 06:07 PM


A fost o vreme cand tonerul era extrem de scump pentru ca nu existam multe alternative pe piata si toata lumea era nevoita sa acizitioneze cartuse imprimanta originale. Acum nu mai este cazul, doar daca chiar de dorim cea mai buna calitate pentru imprimanta noastra si ne permitem sa cheltuim o suma mai ridicata de bani. Insa daca urmatiti sa economisiti din cheltuielile cu consumabilele pentru imprimanta dumneavoastra, este important sa stiti ca astazi exista pe piata tot felul de metode alternative prina care puteti achizitiona toner pe bani putini, iar daca va faceti temele, nu veti nicio dificultate in a identifica aceste metode.

Un toner HP 5000 OEM va costa in jur de 450 de lei. Un cartus compatibil cu acesta insa nu produs de firma mama –HP, costa mai putin de 300. Daca credeti ca 150 de lei sunt o diferinta substantiala care merita economisita, va invitam sa explorati aceasta optiune. Iar daca cumparati mai multe cartuse HP odata, veti obtine un pret chiar mai redus de atat.

Tineti minte: cartusele compativile nu sunt cartuse reciclate! Acestea sunt de fapt produse de la zero, de catre un manufactor de terta parte. Un cartus reciclat sau reconditionat este un cartus care a fost odata original, dupa care s-a golit, si o firma specialista in acasa ceva l-a reumplut cu toner, printr-o gaura facuta in cartus care dupa aceea a fost peticita. Un astefel de produs este mult mai ieftin decat unul compatibil, dar si riscurile ca acel petec sa nu tina si produca stricaciuni ireparabile imprimantei dumneavoastra sunt mai mari. Pentru ca aceasta metoda este una foarte economica, multe persoane se plang de calitatea printului. Aceasta nu este indradevar la fel de performanta ca cea originala, insa nici oribila nu este.  Pana la urma este la latitudinea ta unde si cum vei folosi acele materiale printate. Daca sunt destinate clientilor este bine sa ca printul sa fie de calitate ridicata, insa daca sunt pentru uz intern, este preferabil sa cada pe primul loc in ordinea prioritatilor – costul.

Daca faci o cautare pe Google, dupa modelul imprimantei tale, vei vedea ca sunt mii de rezultate cu diferite optiuni de cartuse originale, compatibile sau reciclate. In primul rand, acum ca cunosti diferenta dintre ele, este important sa stabilesti o relatie cu unul dintre reselleri si sa te asiguri ca produsele comercializate de acesta sunt de calitate superioara. Daca in cazul cartuselor OEM, calitatea nu este o problema, pentru ca acestea vin direct de la producatorul imprimantei si toate respecta standardele de calitate ale acestuia, problema cu cartusele compatibile sau reciclate este ca nu stii niciodata cu precizie ce cumperi. Asadar primul pas este sa construiesti o relatie de incredere cu un anumit reseller care sa te ajute sa identifici care produse sunt bune si care mai putin. Acesta va trebui sa fie unul cu o reputatie buna, asa cum va recomand cartuse-imprimante.net .

Asadar inainte sa mergeti sa cuparati cartuse HP direct de la Hewlett Packard, ar trebui sa faceti o mica cercetare a pietii si sa vedeti ce alte optiuni mai exista. Un toner compatibil sau reciclat te poate scuti de cheltuieli extra in vremuri tulburi din punct de vedere economic pentru orice companie.