Categorii

INCDMTM a organizat conferinta de lansare a proiectului european KTForce

Data publicarii: 26.07.2012 ora 10:07 AM


Pe 11 iulie 2012, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii a organizat la Bucuresti Conferinta de Lansare a proiectului “KTForce – Knowledge Transfer joint forces for efficient innovation policies”, care are drept scop imbunatatirea politicilor de inovare in regiunile partenere prin schimbul de experienta. Evenimentul la care au participat aproape 100 de persoane de persoane, a avut loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Amfiteatrul Al.I. Cuza. A doua zi, a avut loc o vizita de studiu la trei dintre cele mai importante institute de cercetare-dezvoltare din Bucuresti: INMA, IMT, INCDTP.

Conferinta a dezbatut aspecte esentiale ale inovarii, reflectate la nivel de poilitici si bune practici decelate in cadrul regiunilor de dezvoltare de care apartin partenerii si a avut o audienta internationala, reunnind reprezentanti ai 11 parteneri din 6 regiuni europene, si anume Universitatea din Porto, in calitate de lider proiect, Agentia de Inovare din Portugalia, Institutul de Tehnologie Waterford si Autoritatea Regionala de Sud-Est din Irlanda, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii din Romania, Universitatea Joseph Fournier Grenoble 1 si Orasul Grenoble din Franta, Centrul de Tehnologie si Dezvoltarea Structurii si Regiunea Aufbauwerk Leipzig GmbH din Germania si organizatia Sunrise Valley din Lituania.

In cadrul evenimentului, Marius Ghenea, om de afaceri si business angel, invitat in calitate de vorbitor, a impartasit experienta personala in domeniul antreprenoriatului, a vorbit despre School for Startups si a facut o prezentare a cartii “Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”, prima carte romaneasca de acest gen.

Proiectul KTForce se va derula pe o perioada de 30 de luni (pana in iunie 2014) si este sustinut prin INTERREG IV C, un program interregional de cooperare co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Informatii suplimentare despre proiectul “KTForce – Knowledge Transfer joint forces for efficient innovation policies” sunt disponibile pe site-ul www.ktforce.eu .