Categorii

medalim.ro – magazin on-line de produse fară gluten, destinat persoanelor cu boala celiacă

Data publicarii: 25.07.2012 ora 12:07 PM


În luna iunie 2012 s-a lansat noul site www.medalim.ro sub forma unui magazin on-line de produse aglutenice, dedicat persoanelor cu intoleranţa la gluten (boala celiacă).

Boala celiacă se declanşează pe o predispoziţie genetică preexistentă, datorită unor factori favorizanţi şi culminează cu distrugeri de diferite grade ale intestinului subţire. Boala celiacă este o boală care poartă mai multe nume cum ar fi: enteropatie glutenică, celiachie sau sensibilizare la gluten şi este o intoleranţă la gluten.

Ce este glutenul?
Glutenul este o parte a proteinelor din grâu şi  alte cereale înrudite (secară, orz, ovăz, triticale)

Singurul tratament eficace in boala celiacă este  excluderea completă şi permanentă a glutenului din alimentaţie, asta însemnând toate produsele din cereale şi derivatele acestora.

Singurele cereale dovedit sigure pentru bolnavii cu enteropatie glutenică sunt OREZUL si PORUMBUL. Mai există şi alte alternative la cerealele glutenice mai puţin cunoscute: hrişcă, quinoa, manioc, tapioka, teff.

Pacienţii trebuie sfătuiţi să-şi procure produse aglutenice numai de la firme specializate în acest sens cu specialişti cărora le pot cere relaţii şi informaţii suplimentare.
O intoleranţă asociată cu cea la gluten poate fi, in multe cazuri, cea la lactoză. Lactoza este zaharul din lapte, pentru metabolizarea căreia este necesară o enzimă “lactaza” produsă tot în intestin.
Produsele permise unor astfel de pacienţi trebuie să nu conţină lactoză şi să  fie marcate vizibil cu NU CONTINE GLUTEN, NU CONTINE LACTOZA.
MEDALIM Special este singura firmă cu capital privat 100% româneasc care fabrica produse aglutenice, destinate persoanelor cu intoleranţă la gluten.

Firma Medalim s-a înfiinţat în decembrie 2003 având ca obiect principal de activitate crearea, dezvoltarea şi producerea de produse alimentare din cereale cu destinaţie specială, în principal produse fără gluten.

Dieta fără gluten este singurul tratament eficace în Boala Celiacă sub toate formele sale şi un ajutor important în tratarea unor afecţiuni asociate (dermatită herpetiformă, tiroidită autoimună, colită ulcerativă, SCI, boala Crohn, s.a).

Dieta fără gluten, datorită beneficiilor sale, ocupă tot mai mult teren în ameliorarea sau rezolvarea unor probleme de sănătate, precum şi trecerea la un nou stil de viaţă sănătos.
Caracteristicile produsele fără gluten Medalim

  • sunt concepute şi realizate de cei mai buni specialişti din domeniu o
  • sunt obţinute din materii prime certificate ca fiind nativ fără gluten
  • oferă un înalt grad de calitate şi diversitate
  • nu conţin grăsimi vegetale hidrogenate, coloranţi sau conservanţi
  • sunt verificate periodic din punct se vedere al compoziţiei de către Institutul de Chimie Alimentară Bucureşti.

 

Date de contact

Telefon: 021-210.4094 sau 074-008.8357
Email: medalim@medalim.ro
Adresa: Bucureşti, sector 2, str. Badea Cârţan nr. 59