Categorii

Piata masinilor si a afacerilor rent a car in 2012

Data publicarii: 09.07.2012 ora 07:07 PM


Inca de la inceputul perioadei de criza, unul din domeniile cele mai afectate de actuala recesiune a fost dupa cum bine stim, cel al vanzarilor de autovehicule noi.

Acest lucru a fost perceput de toata lumea, inclusive de fostii guvernanti, care ( din interes personal sau national )au depus toate eforturile pentru a revigora vanzarile de autovehicule noi, si amintesc aici de lansarea cu mari eforturi a programului de reanoire al parcului auto ( cunoscut sub numele de “Programul Rabla” ), care intradevar a fost un mare balon de oxigen pentru comerciantii de autovehicule noi. ( pacat ca nu prea mai sunt rable asa multe ).

Nici chiar marii producatori auto, sau cei care au obtinut primele 3 locuri in clasamentul “Masina Anului 2012” nu au avut vanzari mai bune.

Pentru afacerile rent a car Bucuresti, este tot mai greu in conditiile actuale sa achizitionezi o masina noua. Foarte multi aleg sa achizitioneze un autovehicul folosit, ( second hand ) atat persoanele fizice cat si o parte din firmele din Romania , tocmai din cauza resurselor financiare tot mai limitate.

Deja, la momentul actual, afacerile catorva din dealerii auto au inceput sa ”scartaie” destul de tare, si nu este exclus ca in lipsa unor masuri de revigorare a acestui secment auto, sa asistam la primul faliment in acest sector al vanzarilor de masini noi.

In concluzie vin vremuri grele, lucru valabil nu numai pentru sectorul vanzarilor de autovehicule noi, ci pentru toti comerciantii din Romania, indifferent de profilul de activitate al acestora.

Ramane de vazut ce masuri vor adopta actualii guvernanti (care au inceput cu stangul, spun asta pentru ca deja cursul euro se apropie de pragul de 5 lei – 1 euro) pentru revigorarea economiei Romanesti.

Cu speranta de mai bine, Active Rent a Car Bucuresti, ureaza tuturor colaboratorilor sai succes in afaceri si fie ca aceasta perioada de criza sa dureze cat mai putin posibil.