Categorii

Noul HUB GLS in Cehia

Data publicarii: 09.07.2012 ora 11:07 AM


COMUNICAT DE PRESĂ

Investiţii în legături mai puternice între Est si Vest

Nou HUB GLS in Cehia
Amsterdam, 9 iulie 2012. GLS construieşte un nou depozit central internaţional în Jihlava, Cehia. Compania de coletărie îşi va îmbunătăţi astfel considerabil performanţele de livrare la nivel naţional, iar în acelaşi timp reţeaua europeană va deveni mai puternică.

Noul HUB GLS din Jihlava, Cehia, urmează să înlocuiască centrul de distribuţie localizat în apropiere în octombrie 2012. După această extindere iniţială, GLS va putea gestiona cu efect imediat la noua locaţie de două ori mai multe colete decât era posibil înainte. Locaţia poate fi extinsă ulterior la o capacitate de 120.000 colete pe zi, cu până la 68 de porţi de încărcare. Sistemul de sortare perfect şi tehnologia de siguranţă aduc un plus locaţiei.

Punct de convergenţă pentru rute internaţionale

Pe lângă rolul său de HUB naţional, locaţia de la Jihlava este folosită de asemenea ca birou naţional central şi ca interfaţă pentru livrările internaţionale de colete.

Transporturile zilnice leagă Jihlava de HUB-ul GLS european din Neuenstein şi de centrele de distribuţie dinAustria, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

“Comerţul dintre Europa de Est si Europa de Vest este in creştere de mulţi ani”, spune Rico Back, CEO al Grupului GLS.

„Ne aşteptăm ca această tendinţă să continue şi facem investiţii pentru a le oferi clienţilor servicii de înaltă calitate şi pe termen lung ”

Se vor investi aproximativ 4 milioane EUR în noua clădire.

Economisirea resurselor, protejarea mediului

Noua locaţie va fi benefică si pentru mediul înconjurător. Ca parte a iniţiativei de protejare a mediului Think Green, toate clădirile noi sunt construite în conformitate cu normele de protejare a mediului. Acest lucru se aplică şi pentru noua locaţie din Jihlava. GLS foloseşte materiale reciclabile pentru construcţie. Clădirea este încălzită cu o pompă de căldură, reducând emisiile de CO2 şi costurile de operare.

GLS instalează de asemenea tehnologii de conservare a energiei cum ar fi un sistem de iluminare cu LED.

Pentru a reduce costurile şi consumul de apă potabilă, apa de ploaie e colectată, depozitată şi folosită ca apă procesată.  După finalizarea acestuia, depozitul din Jihlava va fi a douăsprezecea locaţie “verde” din reţeaua europeană GLS.

Grupul GLS în Europa

GLS, General Logistics Systems B.V. (cu sediul central în Amsterdam), oferă servicii de coletărie de încredere şi de înaltă calitate pentru 212.000 clienţi în Europa, la care se adaugă servicii de logistică şi servicii expres. “Lider european în privinţa calităţii ” este principiul de bază al companiei GLS. În acest context, sustenabilitatea este primordială la GLS : iniţiativa Think Green din întreaga Europa include activităţi menite să protejeze mediul înconjurător. Prin companii proprii şi prin intermediul companiilor partenere, Grupul oferă o reţea ce acoperă 42 de ţări europene şi care este conectată la celălalte continente prin înţelegeri contractuale. GLS dispune de 37 HUB-uri internaţionale si 660 depozite.