Categorii

Avantajele incaltamintelor de vara

Data publicarii: 06.07.2012 ora 03:07 PM


Vara este sezonul in care picioarele femeilor sunt cel mai admirate, deci trebuie sa invatati sa le puneti in valoare cu incaltamintea potrivita. Pentru activitatile zilnice, cele mai comode sunt sandalele, care sunt, de asemenea, la moda. Avand numeroase stiluri care acopera practic toate trendurile de sezon, acestea nu o sa se demodeze niciodata. De fapt, mai multe modele si stiluri de sandale raman la moda an dupa an. Un avantaj al sandalelor este faptul ca permit picioarelor sa se miste in voie. Intrebati orice femeie si va raspunde acelasi lucru: papucii si sandalele sunt cele mai comode incaltaminte de vara, indiferent daca este vorba de flip-flops, sandale romane, sandale cu toc sau orice alt model. Atat cand purtati papuci, cat si cand purtati sandale, aveti impresia ca sunteti desculti, insa totusi aveti picioarele protejate, fara a le incorseta prea mult.

Spre deosebire de acestea, pantofii nu au reusit inca sa atinga asemenea performante si oricat de comoda ar fi o pereche de pantofi, odata cu mersul pe jos, determina umflarea picioarelor sau va oboseste calcaiele. In schimb, papucii ofera un confort ca nicio alta pereche de incaltaminte. Sandale au si beneficii cand este vorba de sanatate. Multi medici ortopezi recomanda purtarea de sandale de sprijin, datorita beneficiilor pe care le ofera picioarelor. Unele sandale sunt folositoare pentru persoanele cu probleme ale gleznei, putand sa le sustina si sa le asigura echilibrul de care au nevoie, promovand in acelasi timp o postura corecta a persoanei care le poarta. O serie dem odele de sandale pot fi vizualizate pe www.pantofila.com

Inca un avantaj al sandalelor si al balerinilor este disparitia micozelor care pot aparea in cazul purtatrii pantofilor. Este adevarat, a purta sandale si balerini inseamna a reuce riscul aparitiei ciupercilor in zona talpilor si a degetelor de la picioare, acestea pastrand picioarele uscate, spre deosebire de perechile de pantofi care nu permit transpiratiei sa se evapore. Sandale sunt, de obicei, si mult mai accesibile, ca pret, deoarece nu au foarte mult material, deci cheltuielile de productie sunt mici. De asemenea, atat sandalele, cat si papucii sunt incaltaminte versatile, putand fi purtate la piscina, la mare, pe nisip, pe strada sau in casa, insa cea mai buna intrebuintare a lor este in vacante, atunci cand aveti nevoie de papuci care nu aluneca, imediat dupa ce iesiti din apa, pentru a evita accidentele neplacute.

Sandalele promoveaza echilibrul, iar acest lucru este dovedit chiar de practicantii de yoga, care si-au adaptat sandale cu bretele individuale intre fiecare deget de la picior pentru a creste sentimentul de echilibru in arta yoga. De asemenea, acestea sunt incaltaminte originare din istorie. Sandale au fost testate in timp, iar dupa ce au trecut acest test mai bine decat orice alta forma de incaltaminte, au ramas cele mai purtate si dorite, atat de femei, cat si de barbati. Pantofii de tenis sunt folositi de zeci de ani, cizmele in jur de cateva secole, insa sandalele sunt folosite de cateva milenii. Desi toate stilurile de pantofi sunt la moda, sandalele arata cel mai expresiv si pot fi purtate la diverse evenimente, de la aniversari, la intalniri de afaceri, ca sa nu mai vorbim ca este foarte usor sa le purtati cu haine, astfel incat sa aratati la moda.