Categorii

INCDMTM este partener al proiectului european KTForce

Data publicarii: 25.06.2012 ora 01:06 PM


Pe 1 si 2 martie, partenerii proiectului KTForce s-au reunit la Porto, Portugalia, pentru a studia cele mai bune practici in politicile de inovare si transfer de cunostinte din regiunea de nord a Portugaliei. In timpul vizitei de studiu, reprezentantii Germaniei, Frantei, Irlandei, Lituaniei si organizatiile romanesti partenere au avut posibilitatea de a intelege ecosistemul cunoasterii si al transferului de tehnologie din Universitatea din Porto si strategia regiunii de Nord a Portugaliei pentru sporirea competitivitatii.

Vizita de studiu a coincis cu lansarea proiectului “KTForce – Knowledge Transfer joint forces for efficient innovation policies”, care are drept scop imbunatatirea politicilor de inovare in regiunile partenere prin schimbul de experienta. KTForce este un proiect sustinut prin INTERREG IV C, un program inter-regional de cooperare co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Proiectul se va derula pe o perioada de 30 de luni (pana in iunie 2014) si implica 11 parteneri din 6 regiuni europene, si anume Universitatea din Porto, in calitate de lider proiect si Agentia de Inovare din Portugalia, Institutul de Tehnologie Waterford si Autoritatea Regionala de Sud-Est din Irlanda, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii din Romania, Universitatea Joseph Fournier Grenoble 1 si Orasul Grenoble din Franta, Centrul de Tehnologie si Dezvoltarea Structurii si Regiunea Aufbauwerk Leipzig GmbH din Germania si organizatia Sunrise Valley din Lituania.

Informatii suplimentare despre proiect sunt disponibile pe site-ul www.ktforce.eu .

Conferinta de Lansare a proiectului KTForce va fi organizata de partenerul operational roman, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii si avea loc pe 11 iulie 2012, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in Bucuresti, Romania.

In cadrul evenimentului, Marius Ghenea, om de afaceri si business angel, invitat in calitate de speaker, va face si o prezentare a cartii “Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”, prima carte romaneasca de acest gen.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa vizitati site-ul evenimentului: www.incdmtm.ro.