Categorii

Sfaturi privind aparatele de aer conditionat

Data publicarii: 19.06.2012 ora 06:06 PM


Printre sfaturile oferite de catre specialisti atunci cand vine vorba despre aparatele de aer conditionat se numara urmatoarele: incercati sa alegeti aparatul de aer conditionat in functie de neceasaul de frig dintr-o incapere.

Daca veti subdimensiona aparatul, adica veti alege un aparat de aer conditionat cu o putere mai mica decat este necesar (puterea unui aparat de aer conditonat este exprimata in BTU – British Thermal Units) atunci, aparatul va trebui sa functioneze la turatie maxima pentru a face fata, iar aceasta situatie conduce la fortarea aparatului si ulterior la deteriorarea rapida a aparatului si implicit la reducerea duratei de viata a aparatelor. Deci este mai util sa achizitionati un aparat de aer conditionat cu o putere mai mare, pe care sa il folositi mai apoi la o turatie medie. Asa ca este deosebit de important sa achizitionezi un aparat de aer conditionat dimensionat corect conform necesarului de racire din incapere sau cumpara un aer conditionat supradimensionat pe care sa il folosesti la turatie medie.

Un alt sfat pe care ni-l dau cei din domeniu este sa nu achizitionam aparate de aer conditionat foarte scumpe, deoarece tehnologie evolueaza rapid, iar pe piata apar permanent aparae de aer conditionat mai performante, cu o putere mai mare si care consuma mai putin. De asemenea, este recomandat sa achizitionam aparate de aer conditionat de tip inverter daca intentionam sa utilizam un aparat de aer conditionat mai mult de 6 ore pe zi, iar spatiul pe care dorim sa il racim este destul de amplu si are caracteristici care sa necesite o putere mare de racire a echipamentelor.

Achizitia unui aparat de aer conditionat este o investitie grozava pe timp de vara, insa pentru cumparatorii isteti, o astfel de achizitie se va face mai ales in extrasezon, atunci cand preturile pe care le cer producatorii si implicit distribuitorii sunt subdimensionate, datorita cererii reduse pentru astfel de echipamente. Daca doriti sa achizitionati un aparat de aer conditionat, unul dintre sfaturile celor care lucreaza in domeniul electronicelor si electocasnicelor este sa ne documentam temeinic in prealabil despre principalele trasaturi ale unui astfel de aparat.