Categorii

Din nou despre aparate de aer conditionat

Data publicarii: 19.06.2012 ora 11:06 AM


A venit vara si parca deja temperaturile au atins cote alarmante. E atat de fierbinte afara ca aprope ne topim de caldura. Strandurile sun pline ochi, la TV vedem numai stiri despre cum se mai distreaza lumea la mare anul acesta, totul te imbie la leneveala, contemplatie si distractie. Ziua orasul pare paralizat de caldura, in timp ce seara, aleile parcurilor se umplu de oameni iesit la promenada, terasele de oameni care vor sa se relaxeze si cluburile de tineri care doresc sa se distreze pana in zori.

Ce ne facem insa daca nu putem sa fugim repede la malul marii si nici nu putem sa ne amanam activitatile din timpul zilei pana la toamna si sa ne ascundem undeva la racoare. Este foarte simplu. Fie infruntam cu stoicism caldura innabusitoare, fie achizitionam un aparat de aer conditionat. Cea de-a doua varianta se dovedeste insa singura viabila in cazul in care dorim sa ne desfasuram activitatea in mod normal. Se stie ca din cauza caldurii si modul in care noi functionam este afectat. Este foarte important sa beneficiem de confort termic in momentul in care dorim sa ne desfasuram activitatea fizica si intelectuala in mod normal. Daca nu exista acest confort termic despre care vorbesc, organismul va consuma o multime de energie in incercarea de a se stabiliza termic, ceea ce ne va distrage intr-o mare masura de la ceea ce avem de realizat in ziua respectiva.

De exemplu, intr-un birou este foarte mare nevoie de amplasarea unor aparate de aer conditionat care sa le permita angajatilor sa isi desfasoare activitatea la parametrii optimi. Din acest motiv, majoritatea companiilor aleg sa instaleze aparate de aer conditionat in birouri. Insa tot acesta este si motivul pentru care multi angajati se plang de efectul nedorit a aerului conditionat asupra sanatatii lor.