Categorii

Optiuni pentru alegerea plasei de insecte

Data publicarii: 11.06.2012 ora 08:06 AM


Acele tesaturi fine cunoscute drept plase insecte au rolul de a impidica patrunderea in interiorul locuintelor, birourilor, spatiilor comerciale a insectelor de orice fel.

Plasele de insecte permit schimbul permanent de aer intre interior si mediul inconjurator si au scopul de a opri patrunderea tantarilor, mustelor sau altor insecte in locuinta. Sunt un accesoriu important pentru fiecare fereastra si mai mult, plasele de insecte reprezinta o necesitate pentru a avea nopti linistite.

Avantajele plaselor de insecte: au un design modern, nu sunt necesare modificari ale ferestrei pe care vor fi montate, se pot monta pe orice tip de deschidere, au stabilitate ridicata datorita ramelor din  aluminiu. Acestea permit schimbul de aer intre interior si exterior, se pot actiona manual foarte usor si sunt usor de intretinut.

Sita folosita pentru plase insecte este in general, din fibra de sticla sau fibra de carbon cu o rezistenta mare la rupere, fiind special realizata pentru a rezista la foc si la razele ultraviolete. Ochiurile sitei sunt foarte fine si nu afecteaza vizibilitatea exterioara sau patrunderea luminii in incapere.

Exista trei tipuri de plase insecte care se pot monta pe profilele de tamplarie. Plasa contra insectelor fixa care se prinde pe toc, in dreptul partii mobile a tamplariei, cu cleme. Acest tip de plasa nu se poate deschide si nu se poate monta la usi. Pe timpul iernii se poate demonta cu usurinta. Plasa importriva insectelor mobila – se monteaza pe toc, in dreptul partii mobile a tamplariei folosindu-se balamale. Se deschide in plan orizontal si poate fi montata si la usi, putand fi demontata cu usurinta. Ce-a de-a treia varianta este reprezentata de plasa anti-insecte tip rulou – aceasta se aplica pe toc, in dreptul partii mobile a tamplariei. Are o caseta la partea superioara si doua ghidaje pe partile laterale. Marea majoritate a acestor plase insecte se deschid in plan vertical si se vor putea actiona si intretine cu usurinta.