Categorii

INCDMTM organizeaza Conferinta de Lansare a proiectului KTForce

Data publicarii: 30.05.2012 ora 10:05 AM


Globalizarea economica a creat numeroase provocari noi si oportunitati pentru afaceri europene. In prezent, inovarea este factorul-cheie prin care Europa isi va spori competitivitatea, isi va exploata baza de cunostinte si isi va consolida pozitia economica. Este din ce in ce mai important sa se stimuleze inovarea ca mijloc de a asigura dezvoltarea durabila a unei economii europene competitive si sa se consolideze pozitia Europei pe pietele internationale.
Parteneriatul KTForce promoveaza conferinta “Incurajarea Dezvoltarii Regionale Europene, prin eficientizarea practicilor de transfer tehnologic si politici” care va avea loc pe 11 iulie 2012, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in Bucuresti, Romania.
In conformitate cu programul activitatilor proiectului KTForce, conferinta va reuni speakeri internationali eminenti, care isi vor impartasi experienta si opiniile cu privire la impactul transferului de cunostinte la nivel economiilor regionale. Conferinta se va axa pe trei teme cheie legate de dezvoltarea economica :
1. Politicile de inovare si transfer de cunostinte: Stimularea dezvoltarii regionale;
2. Diferitele dimensiuni ale transferului de cunostinte;
3. Cele mai bune practici in promovarea spiritului antreprenorial: dezvoltarea spin-off-urilor bazate pe noua tehnologie.
Conferinta este organizata de catre Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii (INCDMTM), si este co-finantat de catre Fondul European de Dezvoltare Regionala prin programul INTERREG IVC.
Informatii suplimentare puteti gasi pe site-ul dedicat Conferintei http://www.cefin.ro/ktforce_launch/, pe care va puteti inregistra gratuit.
In cadrul evenimentului, Marius Ghenea, invitat in calitate de speaker, va face si o prezentare a cartii Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe dna. Octavia Caruntu: octavia.caruntu @ incdmtm.ro sau Responsabil PR, dra. Andreea Popescu: andreea.popescu @ incdmtm.ro .