Categorii

Alimentatia copilului de 3 ani

Data publicarii: 29.05.2012 ora 10:05 AM


In cresterea sanatoasa bebelusilor apar mai multi factori care au o importanta diferita unul fata de celalalt. Printre acesti factori se numara si ingrijirea lui, educatia, dar mai ales alimentatia. Daca doriti sa aveti un bebelus sanatos trebuie sa il invatati sa manance aproape orice pentru a nu fi mofturos cand acesta va creste. Trebuie sa stiti cum sa il hraniti, ce sa ii dati pentru a nu ii da organismul peste cap si mai ales, trebuie sa ii dati alimente sanatoase, bogate in vitamine si alimente caracteristici varstei pe care o are.

Dupa ce bebelusul face 2 ani de viata acesta incepe sa manance si sa digere marea majoritate a alimentelor, deci de acum trebuie sa aveti mare grije ce ii dati sa manance acestuia. Cand acesta a atins pragul de 2 ani, din alimentatia lui nu trebuie sa lipseasca proteinele, fibrele vegetale, sarurile minerale, grasimile, vitaminele si hidrocarbonatele. Laptele este si el un factor important, asa ca bebelusul trebuie ca in fiecare zi sa bea intre 400 si 500 de ml. Inainte de a da bebelusului laptele, acesta trebuie fiert indiferent de tipul laptelui. Daca bebelusul dumneavoastra refuza laptele, nu va speriati pentru ca aveti si alte alternative la fel de sanatoase si eficiente precum iaurtul, branzeturi sau chiar laptele batut.

Un alt aliment care nu trebuie sa va lipseasca din casa este miere de albine, considera de multe persoana un aliment cu efecte miraculoase. Acesta poate fi folosit la indulcirea laptelui, poate fi pus pe paine prajite cu unt sau chiar la indepartarea constipatiei micutului. Fructele, legumele dar si zarzavaturile sunt si ele esentiale in cresterea unui bebelus si nu trebuie sa lipseasca din masa zilnica. Daca bebelusul dumneavoastra nu poate mesteca foarte bine mancarea, aceasta trebuie sa transformati alimentele intr-un suc gustos si sanatos pentru a ii usura munca bebelusui.